Savaş Kalaycı, Gönül Gözü Dinlenme Evini Ziyaret Etti

Savaş Kalaycı, Gönül Gözü Dinlenme Evini Ziyaret Etti
Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı Gönül Gözü Dinlenme Evi’nde“Engelsiz Şehir” projesini açıkladı

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, Gönül Gözü Dinlenme Evinde engelli aileleri ile bir araya geldi. Karaman’ı “engelsiz ve herkes için erişilebilir bir şehir” haline getirebilmek için birçok proje hazırladıklarını belirten Kalaycı,  halkımızın destekleriyle birlikte, el ele gönül gönüle vererek yapılacak çalışmalarla ve yeni düzenlemelerle bu hedefe ulaşacaklarını, engelleri hep birlikte aşacaklarını söyledi.
Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı olan ve aynı zamanda Rehberlik ve Özel Eğitimi Destekleme Derneği Başkanlığı görevini de başarıyla devam ettiren İlknur Harani ile engelli bireyler adına Karaman’da yapılması gereken çalışmalarla ilgili sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Başkan Adayı Kalaycı; 
“Bu şehrin temel problemlerini, insanlarımızın sıkıntılarını çok iyi biliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, yaptığımız görüş alışverişlerinde bu hususları masaya yatırıyor, neler yapabiliriz sorusuna cevaplar arıyoruz. Engelli ve dezavantajlı kardeşlerimizin bu şehirde daha rahat yaşayabilmeleri için, karşılaştıkları tüm zorlukları ve engelleri ortadan kaldırabilmek için öncelikle “empati” yapıyoruz. Kendimizi o kardeşlerimizin yerine koyuyoruz. İstişareler ve fikir alışverişleri yapıyoruz. Bu şehirde yaşamakta olan her bir hemşehrimizin fikrine çok büyük önem veriyoruz. Şehrimizi “engelsiz ve herkes için erişilebilir” hale getirebilmek bizim belediyecilik anlayışımıza göre öncelikle bir etik ve bir vizyon meselesidir. Bu amaç doğrultusunda hayata geçireceğimiz tüm projelerimizi hazırladık. Engelsiz Köy Projemizi, Engelsiz Yaşam ve Koordinasyon Merkezi Projemizi, Kadınların ev haricindeki günlük işlerini daha rahat yapabilmeleri için çocuklarını günü birlik olarak ve güvenli şekilde bırakabilecekleri ve engelli çocuklarımıza da hizmet verecek olan Belediye Oyun Evi Projemizi mutlaka hayata geçireceğiz. Engelsiz Taksi uygulamasını da mutlaka hizmete sunacağız. Karamanımızı tam manasıyla engelsiz bir şehir haline getirecek projelerimizin tamamını inşallah kısa bir süre içerisinde tüm kamuoyu ile paylaşacağız.
İnsanlarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi görmek, gözlerindeki mutluluğa şahit olmak her şeye bedeldir. Bunu sağlamak için var gücümüzle, bütün birikimimizle, tüm samimiyetimizle çalışacağız ve Allah’ın izniyle, hemşehrilerimizin destekleriyle bunu da inşallah başaracağız” dedi.