Savaş Kalaycı 18 ayda neler yaptı

Savaş Kalaycı 18 ayda neler yaptı
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı çözüm odaklı ve üretken belediyecilik kapsamında, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla, şehir adeta farklı bir görüntüye büründü.
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı çözüm odaklı ve üretken belediyecilik kapsamında, göreve geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarla, şehir adeta farklı bir görüntüye büründü.
 
Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasıyla birlikte, ilk günden itibaren gece – gündüz demeden çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Göreve gelmesiyle birlikte gecesini gündüzüne takarak, ekibiyle birlikte şehrin geleceği için durmadan çalışan ve şehirde gözle görülür bir çalışma gerçekleştiren Kalaycı, özellikle daha önce hiç hizmet almamış ve şehir merkezine uzak kalan alanlarda yaptığı çalışmalar vatandaşlardan büyük takdir topluyor.
 
Kalaycı ve ekibi çalışmalarını özellikle ihtiyaç duyulan ve elzem olan yerlerden başlatması, şehrin kanayan yaralarına merhem olması, bilinçli ve nokta atışı çalışmalarından bazı örnekleri derledik;
Kavşaklarda oluşan trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla genişletme, yenileme ve görselleştirme çalışması.
Sarıkeçililer, Zembilli, Sakabaşı, Atatürk, gibi mahallelerde cadde ve sokaklarda asfaltlama, kaldırım ve parke yol yapım çalışması.
Metruk binaların yıkılarak otopark alanına çevrilmesi ve boş arsaların temizlenip vatandaşların kullanımına sunulması.
Şehre dışardan gelen sanayicilerin de kullandığı 2. OSB yolunun baştan sona asfaltlaması.
 
Temizlik İşleri Şantiyesi önünden başlayıp, şehir merkezini Yeni Sanayi Sitesine bağlayan ve oradan da TEKMARSAN Sitesine bağlayan Sanayi Caddesinin yenilenip asfaltlaması.
Atatürk, Fatih ve Bahçelievler Mahallelerinin yetkili firmaya verilen destek ile doğalgaza kavuşturulması ve Atatürk Mahallesinin baştan sona yenilenip asfaltlanması.
Yeni Sanayi bölgesi, TOKİ’ler bölgesi ve birçok bölgede trafiği rahatlatacak yeni bağlantı yollarının açılması.
Kale duvarı çevresindeki kaldırımların, Alaaddin Bey Türbesinin çevresindeki kaldırımların ve orta göbeğin baştan sona yenilenip daha modern, kullanışlı hale getirmesi ve tarihi miraslara sahip çıkılması.
Şantiyeleri bir araya toplayarak, belediye çalışmalarının daha hızlı ve daha sağlıklı şekilde yürütülmesi çalışması.
Otogarın dış cephesi ve çevresinin yeniden düzenlenme ve yenileme çalışması. (çalışmalar sürüyor)
Köy ve bahçe yollarında üreticilerin daha sağlıklı ve kullanışlı ulaşım sağlayabilmesi yolların asfaltlanması.
Yeni Sanayi Sitesinin asfalt, kaldırım, yeşillendirme ve aydınlatma çalışmalarının yapılması.
TEKMARSAN Sitesinin çevresindeki yolların asfaltlanması ve site içerisine baştan sona parke döşenmesi ve kaldırımlarının yapılarak esnafın daha sağlıklı ve kullanışlı bir siteye kavuşmasının sağlanması. (çalışmalar sürüyor)
 
Sanayi Sitesi içi, Zeytin dalı, Kızılay, Şehit Muhammet Ali Mevlüt Dündar, Ahmet Zeki Velidi Togan gibi birçok bulvar ve caddelerin yeniden ele alınması, orta refüjlerin yapılması, düzenlenmesi ve bitkilendirilmesi, aydınlatma çalışmalarının yapılması ve daha kullanışlı hale getirmesi.
Otobüs duraklarını yenileyerek daha kullanışlı ve modern hale getirmesi.
 
İstasyon Caddesinin ara sokaklarında ki eskimiş ve deforme olmuş kaldırımların yenilenerek daha modern, konforlu, estetik ve kullanışlı parke taşı döşenmesi çalışması.
Yol çizgisi aracı alarak, trafik akışını daha sağlıklı, kullanışlı ve modern hale getirmek yol çizgisi yapım çalışması.
Yeni nesil çöp konteyner sistemine geçilerek koku, bakteri, hastalık ve benzeri durumların önlenmesi, çevre ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması.
Şehir mezarlıklarının düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları.
Asfalt Laboratuvar Binasının şehre kazandırılması.
 
Mehmet Akif Ersoy Parkının ilk etabının şehre kazandırılması ve ikinci etap çalışmalarının başlatılması.
Macera Parkının şehre kazandırılması.
Karaman’ın en modern sosyal alanlarından birisi olacak olan Şehir Parkın yapım çalışmalarına başlanması.
Yenişehir Mahallesine 6.600 metrekare alanda bölgenin sosyal alan eksikliğini giderecek olan, vatandaşların huzur ve güven içerisinde zamanını değerlendirebileceği son derece modern ve kapsamlı bir parkın yapım çalışmasının başlaması.
 
Hayvan Pazarı yapımının hızla devam etmesi.
Koruluk olarak bilinen Beyazkent Mahallesindeki büyük parkın çalışmalarının hummalı bir şekilde sürdürülmesi ve yarısının tamamlanması.
Şehre farklı bir estetik ve konfor katan, Yeni Hastane yolunda (Şehit Ömer Halisdemir Caddesi) yapılan saat figürlü peyzaj çalışmasının tamamlanması.
Şehrin kanayan yarası olan su baskınlarını önlemek için yapılan yağmursuyu kolektör hattının ve TOKİ’ler bölgesi ve TEKMARSAN Sitesinin kanalizasyon hattı çalışmalarının tamamlanması.
Yeşildere Arıtma Tesisinin faal hale getirilmesi.
 
Vatandaşları özel ve anlamlı günlerde, meslek gurubu ayırmadan herkese hediyeler göndermesi ve vatandaşın memnuniyetini kazanması.
Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalıkta; Karaman’da hemen hemen herkese yetecek kadar maske üretip dağıtması (Maskeler Belediye Ongun A.Ş. tarafından üretildi), esnaflara temizlik malzemesi dağıtması, dezenfektan kabinleri oluşturup kurum – kuruluş ve vatandaşların ortak kullanım alanlarına yerleştirmesi. Camiye gelen vatandaşlara cami girişlerinde seccade dağıtması, okullara dezenfektan kabini yerleştirilmesi ve itfaiye ekiplerinin 24 saat boyunca tüm şehir genelinde dezenfektan çalışması gerçekleştirmesi.
 
Bu saydıklarımız sadece 18 ay gibi kısa bir sürede yapılan çalışmalardan bazıları. Bunca hizmeti bu kadar kısa bir süreye sığdırarak vatandaşlardan büyük takdir toplayan, çalışmalarıyla vatandaşların gönlünde taht kuran gönül adamı Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.