Sarıveliler’den Afrine destek

Sarıveliler’den Afrine destek
Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde, Belediye Başkanı Hayri Samur ile birlikte yaklaşık 200 vatandaş, Afrin’de devam eden ‘Zeytin Dalı Harekatı’na gönüllü asker olarak katılmak için dilekçe verdi.

Askerlik Şubesine dilekçeler verilmeden önce kalabalık ellerinde Türk Bayrakları ile ilçenin Anıt Alanında toplanarak Mehmetçik için dua etti. Dua öncesi kalabalığa seslenen Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin Afrin bölgesinde başlattığı 'Zeytin Dalı' harekatını desteklediğimizi bu Yörük diyarı Karaman’ın Sarıveliler ilçesinden tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi. "Bizim tek amacımız ülkemizin birliği ve dirliği için masum insanları katleden alçak teröristlerin ortadan yok edilmesidir" diyen Samur, “Ülkemizin birliği ve dirliği çok önemlidir. Türkiye olarak masum insanların her zaman yanındayız. Biz Torosların Yörükleri olarak 7’den 70’e 'Zeytin Dalı' harekatına gönüllü olarak katılmak üzere askerlik şubemize hep beraber başvuruda bulunacağız. Vatanımız için göreve hazırız. Aç kalalım, susuz kalalım ama vatansız kalmayalım. Biz vatan savunmasındaki yiğitlerimize Allah'tan yardım, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Başladığı günden itibaren başarıyla sürdürülen 'Zeytin Dalı' harekatında şu ana kadar 800’ün üzerinde teröristi Türkiye’nin yiğitleri etkisiz hale getirdi. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Biz Müslüman Türk milletiyiz. Hiçbir zaman budaktan gözümüzü sakınmadık, sakınmayacağız. Çünkü biz inanıyoruz ki şehadet en büyük mertebedir. Oradaki teröristleri sosyal medya aracılığı ile destekleyen kendini bilmez millet düşmanlarını da buradan nefretle kınıyoruz. Karaman’ın ikinci büyük ilçesi olan Sarıveliler’de, Yörük diyarında vatanın dirliğini ve birliğini önemli gören Türkmen oymaklarından gelen Sarı Keçili Yörüklerindeniz. Onun için bu merkeplere, atlara binerek kılıçlarımızı çeker, o teröristleri, o vatan hainlerini yok ederiz. Hiçbir zaman bu ülkede ay yıldızlı bayraklar inmeyecek, ezanlar susmayacak. Vatan kutsaldır. Vatan yoksa hiçbir şeyin anlamı da yoktur” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Hayri Samur’un yaptığı konuşmanın ardından kalabalık hep birlikte hazırlanan dilekçeleri askerlik şubesine vermek için alandan ayrıldı.