Sarıveliler Uluslararası Karacaoğlan ve Yayla Şenliği Yapıldı

Sarıveliler Uluslararası Karacaoğlan ve Yayla Şenliği Yapıldı
Sarıveliler Belediyesi tarafından düzenlenen Sarıveliler Geleneksel 10. Ulusal 3.Uluslararası Karacaoğlan ve Yayla Şenliği bu senede büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur tarafından başlatılan Uluslararası Karacaoğlan Şenlikleri bu senede büyük bir katılımla gerçekleşti.

Program Yrd. Doç. Dr. Bekir Sami Özsoy'un Karacaoğlan şiir dinletisiyle başladı. Şiir dinletisinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Hayri Samur, şenliğin amacının birlik ve beraberlik olduğunu ifade etti. Akşam düzenlenen program ünlü halk sanatçısı Ümmü Erbil konseri ile devam etti.
 
Ayrıca Ünlü Türkücü Ümmü Erbil’e Sarıveliler Belediye Meclisi'nde alınan kararla Belediye Başkanı Hayri Samur, tarafından Fahri hemşerilik beratı takdim edildi.
 
Karacaoğlan Şenliklerinin 2. Gününde protokol üyeleri tarafından Sarıveliler Belediyesi'ne alınan yeni araçların hizmete sokulması ve belediye tarafından yaptırılan iş merkezi ve konutların açılışıyla devam etti.
10. ulusal ve 3. Uluslararası Karacaoğlan ve Yayla Şenlikleri programında konuşma yapan Belediye Başkanı Hayri Samur, göreve geldikleri günden buyana Sarıveliler’e yaptıkları hizmetleri tek tek anlatarak, şunları belirtti; “Karacaoğlan diyarı Taşeli platosu; Sarıveliler'in çileli insanlarının yaşadığı, devletine ve milletine bağlı, özü sözü bir, eli nasırlı insanların helalinden kazandığı, ürettiği, tükettiği bir coğrafyadır. Bunun için burada yaşayan insanlarımıza ne kadar değer verilse azdır"
 
Konuşmasında devlet büyüklerini de unutmayan Belediye Başkanı Hayri Samur, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Son Başbakan olan Binali Yıldırım’a, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, Karaman Milletvekillerine ve etkinliklere destek olan herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri belediye tarafından sünnet ettirilen 34 çocuğa çeşitli hediyeler verdi. Her yıl olduğu gibi bu yılda görkemli bir şekilde gerçekleşen şenlikte yöresel ürünlerin sergilenmesi ve tanıtımı, eşek safari, animasyon ekibi, havai fişek gösterisi ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevgi Petek ve Ramazan Çelik konseri ile son buldu.