Sarı: Her Çocuğumuz, Milli Ve Manevi Değerlerimizi Öğrenmeli

Sarı: Her Çocuğumuz, Milli Ve Manevi Değerlerimizi Öğrenmeli
Mersin İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı, 2004 yılından bu yana çocuk haklarının ve çocukların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Her çocuğumuz milli ve manevi değerlerimizi küçük yaşta öğrenmesi gerekiyor. Bunun yanında temel haklarını da bilmesi lazım" dedi.

Çocuk haklarına yönelik yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklama yapan Mustafa Sarı, 2018 yılında da çocuk haklarının tanınması anlamında çalışmalara hız vereceklerini söyledi. Türkiye’nin Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne imza atan ülkelerden biri olduğunu kaydeden Sarı, "Bu Anayasa hükmündedir. Çocuk hakları Anayasamızda da ailenin korunması ve çocuk hakları maddesi adı altında yer almıştır. Çocuk koruma kanunu ve Başbakanlık genelgeleri ile de ülkemizde çocuk haklarının yaygınlaştırılması ve uygulanması noktasında tüm yasal hükümler mevcuttur" diye konuştu.

2004 yılından bu yana çocuk hakları ve çocukların korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarının altını çizen Sarı, "Bu çalışmalarımız kamusal görevlerle birlikte yürütülen projeler olmaktadır. Bütün bunlara rağmen maalesef çocuklarımız haklarını yeteri kadar bilmemektedir. Bunun nedeni çocuklarımız değil çocuklarla ilgili başta ailelerimiz olmak üzere okullarımız ve eğitim kurumlarımızdır. Maalesef çocuklarımızı okula başladığı günden itibaren değişik sınav kargaşasıyla boğuşturmaktayız. Çocuklarımız okula başlamadan akranlarıyla daha arkadaşlık yapıp oyun oynamadan, beraber çocukluklarını yaşamadan adeta bir birini rakip görürcesine sonsuz bir yarışa girmektedir. Bu nedenle bu anlayışı en kısa sürede değiştirmek için çeşitli tedbirlerin almalıyız. Her çocuğumuz milli ve manevi değerlerini küçük yaşta öğrenmesinin yanı sıra temel haklarını da bilmesi gerekir. 2018 yılında çocuğun yüksek yararı odaklı çocuk hakları konulu etkinlikler yaparak, çocuk haklarının tanıtımına hız vereceğiz" ifadelerini kullandı.