Saray Holdingden Enerjiye 240 Milyon luk yatırım

Saray Holdingden Enerjiye 240 Milyon luk yatırım
Enerji alanında yeni yatırımlar yapan Karamanın ünlü İşadamı Sami Özdağ; "Daha çok çalışacak, daha çok üreteceğiz." dedi.

TÜRKİYE’nin bisküvi, çikolata ve kek üretiminde önde gelen firmalarından biri olan Saray, Holding bünyesinde Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına yatırım yaparak bu ihtiyacı çevreci ve yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılanmayı amaçlıyor.

ENERJİ GRUBU GREENECO

Saray Holding, bünyesinde kurduğu enerji şirketi Greeneco  ile insani değerlere sahip çıkan bir enerji devi olarak göze çarpıyor 240 milyon dolarlık yatırım değeri ile yıllık 540 milyon KWh enerji üretimi hedefleyen Greeneco enerji bir Saray Holding kuruluşundan oluşuyor.

Greeneco, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacının, ithal girdiye ihtiyaç duymaksızın, çevreci ve yenilenebilir enerji kaynakları ile karşılanmasını amaçlıyor.

2011 yılında kurulan Greeneco Enerji; RES, JES ve GES tipi çevreci enerji üretim çeşitleri ile Türkiye çapında karma bir enerji üretim portföyü kurmayı hedefliyor.

2 YIL SONUNDA 240 MİLYON DOLARLIK YATIRIM DEĞERİ

Birinci etabı 110 milyon dolarlık proje yatırımı ile tamamlanan Greeneco, 2016 Kasım ayı itibariyle yıllık 217.000.000 Kwh’lık üretim kapasitesine ulaştı.

İkinci etap yatırımıyla ilgili mühendislik çalışmaları da hızla devam ediyor. İkinci etap yatırımının 2019 yılında tamamlanması ile 240 Milyon Dolarlık bir yatırım değerine erişilmesi, 60 MWe kurulu güç ile yıllık 540.000.000 KWh üretim kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Türkiye’nin yerli türbin kullanılarak kurulan ilk jeotermal enerji santrali olan Greeneco, yerli enerji üretimiyle ülke kalkınmasına büyük katkı sağlıyor.

ÖZDAĞ; “DAHA ÇOK ÇALIŞACAK, DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ”

Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, Türkiye’yi dünya liginde geriletmeye çalışanlara inat, daha çok çalışacaklarını ve daha çok üretecekleri mesajını verdi. İşadamı Özdağ;

“Dünyanın ve Ülkesinin Doğal kaynaklarını; Beyin terini ve beden terini emeği ve insan sermayesini insanlığa hizmet maneviyatı ile iyi yöneten ülkeler başarıya imza atabiliyor.

Türkiye’mizi Dünya liginde geriletmeye çalışanlara inat, daha çok çalışacağız daha çok üreteceğiz. Ekonomik bağımsızlığımızı kazanacağız İnşallah.

Başarılı kârlı sonuçlanmış projeleri ve bütçeleri ortaya koymak istiyorsak; projeye bütçeye inancımızı, projemizi bütün ekibe birinci gündem yapmayı, işimizdeki öncelik (pareto)belirlemedeki kabiliyet ve hassasiyetimizi, ekibimizle organize olma derecemizi, sinerji ve iletişimi, iş yapış usullerimizi tekrar tekrar kontrol edelim. Çevre etkilerini de dikkate alarak işimizi icra etmişsek başarı kaçınılmaz olacaktır.”dedi.