Saray Holding Hayvan Çiftliği Kuruyor

Saray Holding Hayvan Çiftliği Kuruyor
1989 yılından beri adı bisküvi ile özdeşleşen Saray Holding, tarım ve hayvancılığa da iddialı giriş yaptı.

1989 yılından beri adı bisküvi ile özdeşleşen Saray Holding, tarım ve hayvancılığa da iddialı giriş yaptı. Bu alanda adımlarını hızlandıran Saray Holding, doğduğu Karamanʹda ciddi yatırımlara soyundu.
500 bin adetlik fidan projesi ve 20 bin ağaçlık modern elma bahçesinden sonra 500 başlık hayvan çiftliği yatırımına da başlayan Saray Holding, bir yandan da et ve süt üretimine dönük çalışmalar yürütüyor.

Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ bundan sonraki hedeflerini "labne ve kaşar peyniri, süt ve süt tozu üretimi" olarak açıklarken sadece süt üzerine 10 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıklarını söyledi. Özdağ “Geleceğin stratejik sektörü gıda olacak. Dünya ekonomisinde artık tarım stratejik bir alan. Nüfusun bir milyara yakını açlık sınırında. Türkiye önemli bir ülke bu anlamda, ancak bireysel işletmelerden öteye geçilemiyor.

Kurumsal tarım işletmeleri yeni yeni gelişiyor. Etrafımızda tarım üretimi konusunda sorunları olan çok sayıda komşu ülke var. Türkiyeʹde hem topraklar verimli, hem su var, hem de insanlarımız bu işi biliyor, çalışkan. Ülke olarak lojistik avantajlarımız da var. Hatayʹda ekmeği pişirsek, Halepʹte kahvaltıya yetişir. Gıda devi olma hedeflerimiz doğrultusunda biz de atıştırmalık ürünlerin dışında geleceğin stratejik sektörü tarım ve hayvancılığa yatırım yapmaya karar verdik. 2009 yılında tarım, 2011 yılında da hayvancılık sektörü yatırımlarımız başladı. 500 bin adetlik fidan projemizin, ilk etapta 20 bin ağaçlık modern elma bahçesi, Tarımsal faaliyetlerimizin başlangıcı oldu. Pilot olarak 500 başlık büyükbaş hayvan çiftliği projesi inşa halinde devam etmektedir.