Sahabelerin adına Fidanlar Dikildi

Sahabelerin adına Fidanlar Dikildi
Karaman protokolü ve vatandaşlar fidan dikti ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi kapsamında 10 bin adet fidan dikilecek

 Karaman İl Müftülüğü ile Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin (KAREGDER) birlikte organize ettiği ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi kapsamında Urgan Mevkiinde fidan dikildi. 22 Nisan’da Kılbasan Beldesi’nde yapılacak ikinci programla Sahabe Efendilerimiz adına toplamda 10 bin adet fidan dikilecek. Urgan Mevkiinde yapılan programa Karaman Valisi Süleyman Kahraman ile Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, İl Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkan Yardımcısı Osman Ünüvar, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez ile vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Nuri Değirmenci, ‘Seç Yıldızını Yaşat Adını’ projesi kapsamında 17 bin öğrencinin Peygamber Efendimizin hayatından sınava girdiğini, Sahabe Efendilerimiz adına da 2 ayrı yerde 10 bin adet fidanın dikileceğini belirterek bunun Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkatleri çekti. Sahabe Efendilerimizin gökteki yıldızlar gibi olduğuna dikkatleri çeken Değirmenci, güzel bir neslin yetişmesi için bu tür projelerin önemli olduğunu söyledi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş de yaptığı konuşmada proje kapsamında yapılan çalışmaların kendisine aktarıldığını belirterek, benzer bir uygulamayı veya çalışmayı daha önce görmediğini dile getirdi. Keleş, Sahabe Efendilerimizin böyle anlamlı bir çalışmayla genç nesillerin, insanların gündeme girmesinin çok önemli olduğunu ifade ederek, dikilen fidanlarla bir yandan maddi bir temizliğe sebep olunduğunu bir yandan da manevi anlamda güzel bir atmosfer oluşturulduğuna dikkatleri çekti. Karaman gibi önemli potansiyeli olan bir ilin bu tür değerli çalışmalarla önünün açılacağını söyleyen Keleş, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Karaman Valisi Süleyman Kahraman’da yaptığı konuşmada insanlığın ve toplumun düzelmesinin insanın düzelmesi ile olacağını söyleyerek proje kapsamında yapılan sınavın, fidan dikme çalışmasının bu düzelmeye katkısı olacağını belirtti. Karaman’da söz konusu çalışmalarla ağaçlandırılacak iki yerin gelecek nesillere de çok şey kazandıracağını belirten Kahraman, yapılan faaliyetlerin her anlamda değişik kazanımları olacağını söyledi. Urgan Mevkiindeki program protokolün ve vatandaşların fidan dikmeleri ile sona erdi.