Sağlıklı Nesil Projesinin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sağlıklı Nesil Projesinin Ödülleri Sahiplerini Buldu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyetinin işbirliğinde çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek projesi kapsamında, Bağımlılık konulu yarışmanın ödülleri sahiplerini buldu.

Çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini sağlamak; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramak, çocuk ve gençlerin daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak, yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen Bağımlılık konulu yarışmanın ödül töreni Karaman Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürü Kenan Ateş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Balkaya, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

Programa katılan davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. Kuntoğlu, “Kötü alışkanlıklara değil, vatana, millete, bayrağa, anneye, babaya, okula, ders çalışmaya, kitap okumaya ve ülkemizi kalkındırmaya bağımlı olun. İnşallah sizler ve gelecekteki öğrencilerimiz kötü alışkanlıklara bağımlı olmayacaklar. Tüm güzelliklere bağımlı olmanız dileğiyle hepinizi muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu.

Ardından kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Arslan, bu yarışmayı Bakanlık olarak önemsediklerini dile getirdi. Dr. Hasan Arslan, “Bu güzel yarışmaları milletimizin geleceği ve siz değerli öğrencilerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için düzenliyoruz. Uyuşturucu, alkol ve sigara gibi kötü bağımlılıkların yanında günümüzde insanlar artık teknolojiye de bağımlı yaşamaktadır. Kötü alışkanlıklardan korunmak hayattaki gayelerimizden biri olmalıdır. Bağımlı olmayın, özgür olun. Sağlıklı olmak o kadar önemli ki basit bir grip olduğunuzda dünyadan tat alamıyorsunuz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Program, ilkokullar düzeyinde edebi kategoride birinci olan Yılmaz Babaoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Berra Şeker’in ‘Bağımlı Olma, Kendin Ol’ isimli şiirini okuması, ortaokul düzeyinde edebi kategoride birinci olan Şehit Polis Hakan Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Münise Duran’ın ‘Alkol, Uyuşturucu, Kumarın Uzağında’ adlı şiirini okuması ve lise düzeyinde edebi kategoride birinci olan Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bayram Ali Cingöz’ün de ‘Zararlı Alışkanlık’ konulu şiirini okuması ile devam etti.

Öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından ödül törenine geçildi. Dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ödüllerini protokol üyeleri tarafından aldı.

 

Yarışmada dereceye giren öğrenciler 4 Mayıs 2018 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan büyük ödül törenine katılmaya hak kazandılar. Ödül töreni günün anısına çekilen toplu fotoğraflar sonrası sona erdi.

''Bağımlılık'' konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler ise şöyle;

S.N

Adı-Soyadı

Okulu

1

İrem Eski (Görsel Kategori)

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

2

Özgür Çağan Demiröz (Görsel Kategori)

Ermenek Fikret Ünlü YBO

3

Özlem Akpınar (Görsel Kategori)

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi

4

Berra Şeker (Edebi Kategori)

Yılmaz Babaoğlu İlkokulu

5

Münise Duran (Edebi Kategori)

Şehit Polis Hakan Yılmaz İ.H.O.

6

Bayram Ali Cingöz (Edebi Kategori)

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi