Saat 20.45ʹte nefesler tutulacak

Saat 20.45ʹte nefesler tutulacak
Ve büyük gün geldi çattı..
Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp’ın istifasının ardından sezonun son 6 haftasını antrenörleri idaresinde geçiren Galatasaray, OFTAŞ’ı yenip, şampiyonluk sevincini taraftarlarına galibiyetle birlikte yaşatmak istiyor.

HAKAN REKOR KIRIYOR

BU arada Türkcell Süper Lig’de 17. şampiyonluğa bugün oynayacağı G.Birliği Oftaş karşılaşmasının ardından ulaşmayı hedefleyen Galatasaray’da 23 kişilik kadroda tam 13 oyuncu hayatlarında ilk kez şampiyonluk yaşayacak. Takımda Hakan Şükür ise 8. şampiyonluğu tadarak ulaşılması güç bir rekora daha imza atacak. Lincoln, Arda, Nonda, Carrusca, Bouzid, Emre, Barış, Volkan, Serkan, Mehmet Topal, Hakan Balta, Orkun ve Fırat daha önce hiç şampiyonluk sevinci yaşamamışlardı. Bugünkü şampiyonlukla birlikte Hakan Şükür, daha önce 7 kez şampiyon olan Bülent Korkmaz’ın da rekorunu kırmış olacak.

Bahadır ÇOKİŞLER


ŞİMDİ ŞOV ZAMANI

Galatasaray yönetimi, 17. şampiyonluk kutlaması için adeta seferber oldu. Öyleki Ali Sami Yen Stadı’nın dışında bulunan çadırın önündeki kaldırımlar bile sarı ve kırmızı renklere boyandı. İşte kutlama programı:
  Karşılaşma öncesi müzik şov yapılacak.
  Maça gelen taraftarlara Fenerbahçe maçı izlettirilecek ve daha önce kaldırılan kupalar skorboarddan ekrana gelecek.
  10 bin bayrak dağıtılacak.
  Futbolcular Ankara’da oynanan G.Birliği maçında giydikleri forma ile sahaya çıkacaklar. Başkan Adnan Polat o karşılaşmadan sonra futbolcularına “O formaları kimseye vermeyin. Şampiyonluk maçına o formalarla çıkacaksınız” demişti.
  Yeni bestelenen “Çıldırın” marşı sürekli çalacak.
  Karşılaşma sonrası ışıklar sönecek. Futbolcular tek tek sahanın ortasına kurulan podyuma çıkacak.
  Kupa töreninin ardından camianın ileri gelenleri, eski başkanlar ile podyuma çıkıp, taraftarı selamlayacak.
  Havai fişek gösterisi yapılacak
  Yönetim kupayı daha sonra Galatasaraylılar Cemiyeti’ne götürecek ve burada şampiyonluğun şerefine kadehler kaldırılacak.
  Takım Florya’ya döndükten sonra bütün kapılar açılıp taraftarlar içeri alınacak ve burada futbolcularla eğlenmelerine izin verilecek.


Aslan işi sıkı tutuyor

2005-2006 sezonunda Fenerbahçe’nin son maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu Cim Bom’a kaptırmasından gerekli dersi çıkaran Galatasaray teknik heyeti işi sıkı tutuyor. Sarı-Kırmızılı ekip, bugün oynanacak olan Oftaş karşılaşmasına tek forvet ve çift ön libero ile çıkacak. Teknik sorumlu Cevat Güler, Ankara ekibine karşı kalede Aykut, savunmada Song, Emre, Servet ve H.Balta’ya görev verecek. Savunmanın önünde ise Mehmet Topal ile Ayhan oynayacak. Forvette Ümit Karan yer alacak.

OFTAŞ CEPHESİ

BU arada Oftaş Teknik Direktörü Osman Özdemir de, “Hiç kimse kaybetmek istemiyor. Ligin şampiyonunu belirleyecek maç. Galibiyet kadar beraberliğin yettiğinin de farkındayız. Bu sezon Galatasaray’a yenilgimiz yok. Bu maçta da bu alışkanlığı sürdürmek niyetindeyiz. Asıl önemli olan hem statta hem ekran başında izleyenlerin keyif almaları. Teslim olmaya gelmedik. 90 dakika boyunca izleyenlerin yüreklerini hoplatacak bir maç olmasını arzu ediyoruz” dedi.

 




Canaydın’a büyük onur

Şişli Belediyesi tarafından, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’a, başarılı çalışmaları ve spora olan katkısından dolayı “Yılın Spor Adamı” plaketi verildi. Şişli Belediye Meclisi toplantısında düzenlenen törende, Canaydın’a plaketini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verirken, bu plaketin Belediye Meclisi’ndeki AK Parti ve CHP’li tüm üyelerin isteğiyle hazırlandığı vurgulandı. Canaydın, “görevi bıraktıktan sonra da hatırlanmak önemli. Nihayetinde hepimiz bu yolun yolcusuyuz” ifadelerini kullandı.


Medya ordusu izleyecek

Galatasaray’ın Oftaş ile oynayacağı şampiyonluk maçı için yerli-yabancı tam 313 gazeteci kendisini akredite yaptırdı. Şampiyonluk karşılaşmasını izleyecekler arasında Japon (2), İsviçreli, Alman (5), Dubai (1) ve Kıbrıslı (2) gazeteciler de var. 70’i foto muhabiri, toplam 313 medya mensubu bugün Ali Sami Yen Stadı’nda görev yapacak. Bu arada 120 kişilik şeref tribünü için de 250 kişinin rezervasyon yaptırdığı öğrenildi. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da tribünde olacak.


Bol bol imza dağıttılar

Galatasaraylı oyuncular Ümit Karan, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu, Volkan Yaman ve Serkan Çalık, İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo’da, ISK-Sodex 2008 Fuarı’nı gezdi. Sarı-Kırmızılı taraftarlar da oyunculara yoğun ilgi gösterirken, şampiyon takımı belirleyecek son hafta karşılaşmaları öncesi destekleriyle moral verdiler. Ziyarette, oyuncuları tezarühatlarla karşılayan taraftarlar, birlikte fotoğraf çektirip, bol bol imza aldılar.


Feldkamp:Galatasaray’ın başarısını ben de beklemiyordum

SEZONUN bitimine 6 hafta kala istifa eden Feldkamp, yazarlığa geri döndü. Zaman Gazetesi’nde kaleme aldığı yazıda ilginç ifadeler kullanan Kalli şunları söyledi: Son haftaya girilirken G.Saray’ın bu başarıya ulaşmasını bu genç takımdan ben de beklemiyordum. Gerçekçi olmak gerekirse 12 yeni futbolcuyla sezona başlanılmıştı. Antrenör yeniydi. Yönetim seçimi de vardı. Bu üç ayrı unsurun her biri şampiyonluk iddiası taşıyan takım için çok önemli baskı unsurlarıdır.”



Şampiyonun resmi geçidi Maraton’da

Futbolun heyecanı bugün de Lig TV’de ekrana gelecek. 4 karşılaşma saat 16.45’ten itibaren dönüşümlü olarak yayınlanacak. Lig TV’den Galatasaray-Oftaş, kanal 78’den Trabzonspor-Fenerbahçe, kanal 90’dan Beşiktaş-V. Manisa ve S’nek’ten ise Gençlerbirliği-Sivasspor maçı ekrana gelecek. Maçlarından bitiminden hemen sonra Maraton programı yayına girecek. / AKŞAM