Saadet Partisinin ittifakı

Saadet Partisinin ittifakı
Saadet Partisi Geçim İttifakı kurdu.
Saadet Partisi Karaman İl Başkanı Yasim Koz yazılı bir açıklama yaptı.
 
Tüm vatandaşları yeni kurdukları ittifaka davet eden Başkan Koz açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
 
“İktidarın bugüne kadar uyguladığı tüketime ağrılık veren ekonomi politikası artık iflas etmiştir. Saadet Partisi olarak, cepleri boşaltan bu politikanın terk edilip derhal üretim ekonomisine geçilmesi gerektiğini yıllarca en yüksek perdeden defalarca dile getirmiş, iktidarı uyarmıştık. Maalesef dağdan kopup gelen çığı haber veren çığlıklarımızı, iktidar ve kendinden başkasını önemsemeyen iktidar yandaşları çeşitli yalanlarla, iftiralarla ve gündemi ekonomiye getirmemek için yapılan algı yönetimleri ile bastırmıştır. Vatandaşımızı suni gündemlerle oyalayarak yaklaşan çığa sırt çevirmiş, ekonomik gerçekleri halka göstermemek için elinden geleni yapmıştır. Görünen o ki bu ekonomi çığı kendilerini ve yandaşlarını teğet geçiyor. Peki ya vatandaşı? İktidar vatandaşın halini duymak, görmek istemeyebilir ama biz Saadet Partisi olarak;
 
Bir gecede dövizde yaşanan bir liralık artışla birileri servetine servet katarken diğer tarafta her geceyi huzursuz ve uykusuz geçiren milyonlarca insanımızı görmezden gelemeyiz.
 
Biz anne ve babaların; bebeğine alacağı sütü, mamayı, bezi düşünür hale getirilmesine seyirci kalamayız.
 
Biz insanımızın 5 liralık, 10 liralık et alacak duruma düşürülmesine ve ülkemiz kaynaklarının israfa, ranta ve yolsuzluğa aktarılmasına razı olamayız.
 
Biz çalışan, emek veren, ter döken insanımızın omuzlarına milyarlarca faiz yükünün yüklenmesine rıza gösteremeyiz.
 
Biz milletimizin açlığa, yoksulluğa, adaletsiz gelir dağılımına, hayat pahalılığına mahkûm edilmesine bir çare aramak ve bulmak mecburiyetindeyiz.
 
Bugün ülkemizde en zengin %20'nin toplam gelirden aldığı pay %46,3, en yoksul %20'nin toplam gelirden aldığı pay %6,2’dir. Aradaki fark 7,5 kat.
Değerli hemşerilerim; bir ittifak kurulacaksa, en değerli ittifak işte bu gelir adaletsizliğine karşı kurulacak ittifak olacaktır.
 
Okulu bitirdim ama iş bulamıyorum diyen
 
İş bulamadığım için evlenemiyorum diyen
 
Asgari ücretliyim verilen zam daha almadan eridi diyen
 
Emekliyim torunuma bir hediye alamıyorum diyen
 
Dükkânımda uyuklamak istemiyorum diyen
 
Derdim seçim değil, geçim diyen
 
İnsanımızın kazancına, emeğine, hakkına ve tenceresine yapılan darbelerin karşısında olan herkesi www.gecimittifaki.com adresinden bu onurlu ittifaka katılmaya, Geçim İttifakı’nda olağanüstü toplanmaya davet ediyoruz.