Saadet Partisi Köylünün derdini dinledi.

Saadet Partisi Köylünün derdini dinledi.
Saadet Partisi Karaman Milletvekili adayları Karamanın köylerini dolaşarak çiftçinin derdini dinledi.
Saadet Partisi Milletvekili adayları Orhan Soydan ve Ali Çiftçi çalışmalarına devam ediyor.
 
Hafta sonu çiftçilerimizle buluşan Saadet Partisi Milletvekili adayları Orhan Soydan ve Ali Çiftçi Kisecik, Süleymanhacı, Ortaoba, Madenşehir, ve Kılbasan köylerimizi ziyaret ederek köylüler ile dertleşti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde çiftçiler artan maliyetlerden şikayet ettiler. Mazot, tohum, gübre, ilaç fiyatları durmak bilmiyor sürekli artıyor geçen sene oranla nerdeyse %50 arttığını belirten çiftçiler artık borçlanmadan tarlaya gidebilmek bile mümkün olmadığını belirtti.
 
Saadet Partisi Milletvekili adayı Ali Çiftçi, İktidarın bütçeden çiftçilerimize 15 Milyar TL. destek ayırdığını anımsattı. Ali Çiftçi “Bu destek olması gerekenin yarısı bile değil, Tarım kanununa göre en az 35 Milyar TL’nin Tarıma destek olarak ayrılması gerekiyor. Saadet Partisi olarak Tarımı stratejik sektör haline getirilerek Türkiye’yi yeniden kendi kendine yeten ülkelerden biri haline getireceğiz.” dedi.
Saadet Partisi Milletvekili adayı Orhan Soydan ise köylerin boşaldığına dikkat çekerek “Çiftçimiz kazanamaz oldu, ürettiği ürünün satış fiyatı bisiklet hızında artarken, maliyetleri son model otomobil hızında artıyor. Bundan dolayı çiftçi kazanamıyor. Kazanamayan insanın kendisi ya da evladı köyü terk ediyor, köylerimizde ölmüşümüze Fatiha okuyacak kimse kalmamış, şu hale üzülmemek elde değil.” dedi.