Saadet Partisi İl Başkanlığından gündeme dair basın bildirisi

Saadet Partisi İl Başkanlığından gündeme dair basın bildirisi
Saadet Partisi Karaman İl Başkanlığının basın bildirisinde Ayasofya açılması ve algı yönetimine tepki vardı.

Saadet Partisinin basın bildirisinde;
“İktidar başı her sıkıştığında olduğu gibi bugünlerde de suni gündem oluşturma gayretinde. Son zamanlarda da iktidar Ayasofya’yı vatandaşımızın önüne gündem olarak getirmiştir. Acaba bu suni gündemlerin sebebi halkımızın boğuştuğu ekonomik sıkıntıları konuşturmamak mı? Yoksa bir erken seçim hazırlığı mı? Bunu ilerleyen günlerde öğreneceğiz.
Biz Saadet Partisi olarak Ayasofya’yı Ceddimiz Fatih Sultan Mehmed’in emaneti olarak kabul ediyor ve en kısa sürede Camii olarak ibadete açılmasını arzu ediyoruz. Ayasofya’nın Camii olarak açılması için bir bedel ödemek gerekiyorsa bu bedeli ödemeye de talibiz. Küfrün merkezi Konstantinopolis’in, İslambol’a dönüştürülmesinin nişanesi olan Ayasofya Camii için bedel ödemeyeceğiz ne için ödeyeceğiz. 
Biz Saadet Partililer olarak Ayasofya Camiinin yeniden ibadete açılması için Covid-19 salgını için alınan önlemler dolaysıyla bu sene hariç geçtiğimiz her sene Mayıs ayının sonunda Ayasofya Camii önünde sabah namazı kılmış bir topluluğuz ve iktidara sesleniyoruz Ayasofya’yı ibadete açın. İlk namazı da Cumhurbaşkanımız kıldırsın, bizde arkasında saf tutalım.
Saadet Partisi olarak bizim Ayasofya Camii ile ilgili düşüncelerimiz bu kadar net iken. Organize ettiğimiz Ayasofya Camiinde sabah namazlarına, şu anda iktidara gönül vermiş birçok Müslüman kardeşimizi de götürmüşken; son zamanlarda bizim, Ayasofya’nın Camii olarak açılmasına karşı olduğumuz algısı oluşturulmak isteniyor.
Şunun bilinmesini isteriz ki; Partimizin herhangi bir teşkilatında, herhangi bir görevi bulunmayan birinin, eski resimlerini ve sosyal medyada yaptığı bir yorumu kullanarak yapılmak istenen bu algı çok alçakçadır. Bu algıyı oluşturmak isteyenlerde alçaktır. 
Geçmişte de her seçim öncesi bu şekilde algılar oluşturmak, iftiralar atmak suretiyle Müslümanları kandıran, kendi ceplerini dolduran, ciplerinin sayısını unutan bu alçaklara vatandaşlarımızın itibar etmemesini istirham ediyoruz. 
Vatandaşlarımız şunu iyi bilmelidir. Bir iftira 6 kişiyi yakar. ‘1-İftirayı atanı 2-Onu yayanı 3-Ona ortak olanı 4-Araştırmadan inananı 5-Gerçeği bilip de sessiz kalanı 6-İnanmasa ve ortak olmasa da bu durumdan mutlu olanı.’ 
Bu iftiraları atan, Böyle iğrenç algılar oluşturmak isteyen bu alçaklarda ahiret inancı olduğuna nasıl inanalım? Anlaşılıyor ki bu alçaklar imanını pul etmiş. Ancak bu alçaklar yüzünden bizim sağlam bir ahiret inancına sahip Müslüman kardeşimizde zarar görüyor.
Her seçim öncesi trollerin cebi, vatandaşın nefsi duyguları kabarıyor. Seçim sonrası ise troller paraları yiyor, vatandaş kendisiyle baş başa kalıyor. Biz Saadet Partisi net bir ifadeyle Ayasofya’nın konuşularak oy devşirilmesini değil derhal Camii olarak ibadete açılıp içinde namaz kılınmasını, dualar edilmesi talep ediyoruz.
Bugün iktidarın imza sahte mi gerçek mi diye bir karar beklemesi manidardır. İktidar için Ayasoyfa’nın Camii olarak ibadete açılması kararı en fazla 10 dk. sürer. Bugün buna ülke içinde itiraz edecek %5’i geçmez. Mahkeme ‘imza gerçektir.’ dese o zaman bizim burayı Camii olarak açmaya gücümüz yetmez mi diyeceksiniz? Neden bekliyorsunuz? Halkı bir süre bununla oyalayıp sonra başka bir suni gündemle Ayasoyfa meselesini yeniden sumen altına atmak mı niyetiniz?
Şayet burayı açmak niyetindeyseniz lütfen halkı oyalamayın, Mahkeme kararını beklemeyin açın. Hemen sonra ise artık yeni suni gündemler oluşturmayıp lütfen halkın gerçek gündemi ile ilgilenin.”
ifadeleri kullanıldı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'da son basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Karamollaoğlu'nun konuyla ilgili açıklamasını izlemek için 

tıklayınız.

 

https://www.facebook.com/157425744466338/posts/1312305268978374/