Saadet Partisi İl Başkanı Yasim Koz, yazılı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi İl Başkanı Yasim Koz, yazılı bir açıklama yaptı.
Koz’un gündeminde Lojistik Merkezi vardı. Başkan Koz açıklamasında iktidar temsilcilerine bir takım sorular yöneltti.

Saadet Partisi Karaman il başkanı Koz Açıklamasına, “Saadet Partisi olarak üretime, istihdama, kalkınmaya katkı yapacak her projeyi destekliyoruz. Karaman Lojistik Merkezi projesinin de şehrimizin gelişimine, istihdam alanına, üretim kapasitesine ve çeşitliliğine katkı yapacağına inanıyoruz.” diyerek başladı.
Sürekli müjde verilen Karaman Havaalanı projesine de atıfta bulunan Koz, “Lojistik Merkezin faaliyete girmesi ile beraber sanayicimizin, özellikle ihracat maliyetleri düşecek ve rekabet imkanı artacaktır. Bunun Karamanımızın ihracatına olumlu katkı yapacağı da aşikârdır. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanan 2021 Yılı Yatırım Programından bu projenin de müjdeli haber olmaktan öteye gidemeyeceği anlaşılmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Karaman’ın sahipsiz olduğunu iddia eden Koz, “Bilindiği gibi yıllık yatırım programı her sene Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayımlanır.  Yayımlanan son iki yatırım programını incelediğimiz zaman Karaman Lojistik Merkezi için; 2020 yılı yatırım programında başlama yılı 2019, bitiş yılı 2022. Proje tutarı yaklaşık 173 Milyon TL. olarak belirtilmesine rağmen 2021 yılı için yayımlanan programda başlama yılı 2019, bitiş yılı 2023. Proje tutarı ise 190 Milyon TL. olarak belirtilmiştir. Yine resmi Gazete’de yayımlanan programa göre projeye hem 2020 yılı hem de 2021 yılı için 1000 (bin) TL. ayrılmış ki Karamanımız için son derece önemli olan projedeki bu durum bir manada Karaman’ın sahipsiz oluşunun tescillenmesidir.” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Koz, iktidarın Karaman temsilcilerine bir takım sorular sorduğu açıklamasını şöyle bitirdi. “2021 yılı yatırım programında Karaman özelinde yer alan projeler; Karaman Lojistik Merkezi, Karaman Stadyumu, Karaman Havaalanı olarak görülüyor. Bu projelerden toplamda 479 Milyon TL maliyetli Karaman havaalanı projesine 2021 yılında toplamda 4000 (dört bin) TL ayrılmıştır. 146 milyon TL. maliyetli ve 2023 yılında tamamlanması planlanan Karaman Stadyumu için daha önce 65 Milyon TL. harcanmış ve 2021 yılında da 30 Milyon TL. ayrılmış iken, şehrimizin üretimine, kalkınmasına önemli katkılar yapacak olan Karaman Lojistik Merkezi projesine 2021 yılı için yalnızca 1000 (bin) TL. ayrılması bir manada Karamanlı etkili yetkililerin Karaman’ın ihtiyaçlarına duyarlılığını, bilgisini ortaya koymaktadır. Bilinmelidir şehrimizin gelişimi için çok önemli bulduğumuz Karaman Lojistik Merkezi’nin bir an evvel faaliyete geçmesini sanayicimiz de dört gözle beklemektedir. 
2021 yılı için açıklanan Yatırım Programı ışığında iktidarın Karaman’daki temsilcilerine sormak istiyoruz.

Karaman’a bu ilgisizliğinizin sebebi nedir?
Sizin nazarınızda bu projenin şehrimiz için önemini nedir? 
Bu yıl için projeye ayrılan 1000 TL. ile ne yapmayı planlıyorsunuz?
190 Milyon TL.’lik bir yatırımın 3 yıl bitirileceğine inanıyor musunuz?
Önümüzdeki senenin yatırım programında proje bitiş tarihi 2024 olarak mı güncellenecek?
Projeye başlamak için müteahhitlerinizin elinin boşalmasını mı bekliyorsunuz?”