Saadet Partisi 7. Olağan Kongresini Yaptı

Saadet Partisi 7. Olağan Kongresini Yaptı
Pandemi önlemleri çerçevesinde misafir kabul edilmeyen kongrede tek liste yarıştı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Karaman İl Başkanı Yasim Koz; “Mevcut iktidarın ülke için artık bir umut olmadığının herkes farkında. İşsizlik, dış borç, yasaklar, yolsuzluklar, israf ekonomisi artık milletimizin canına tak etmiş durumda. Bıçak kemiği delmiş, iliğe değmiş durumda. Bu siyasal ve ekonomik kasırgaya bir de Covid-19 süreci eklenince insanımız nefes alamaz hale geldi. Aslında insanımız iktidara çok öfkeli. Nasıl öfkeli olmasın ki; bir tarafta iktidar yanlıları büyük kamu şirketlerinin yönetim kurullarında üç dört yerden birden maaş alırken, diğer yanda insanımız adeta  yaşama hakkından mahrum bırakılıyor, açlığa ve sefalete mahkum ediliyor. Evet halkımız iktidara öfkeli ama maske taktığı için mi bilinmez iktidar halkın bu tepkisini göremiyor. Bu aziz milletin sabrına hayran olmamak elde değil.  Biz yine halkımızın irfanına ‘Anadolu irfanına’ güveniyoruz ve inanıyoruz ki halkımız ilk seçimde, demokratik yollarla bu öfkesi sandığa yansıtacak ve kendisini kuru ekmekle doyurmaya kalkışanlara sandıkta cevabını verecektir. Biz yine halkımızın demokratik yollarla hakkını araması ve sözünü söylemesi gerektiğini, gayri demokratik yollara tenezzül etmemesini her daim söylemiş bir siyasi hareketiz.” dedi. 
Başkan Koz sözlerini “22 Aralık Sarıkamış şehitlerini ve bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile yad ediyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin ve yüce makamları onlara nasip etsin. Ve yine şu an hastanede tedavi altında olan Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyemiz İsa Günbilek’e Rabbimizden Şafi ismi hürmetine şifa vermesini, bu zor şartlarda yaptığımız 7. kongremizin  şehrimize, ülkemize ve tüm dünyaya hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” diyerek tamamladı.

Kongrede Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Şaban Şahin’de bir konuşma yaptı. 
Şaban Şahin konuşmasına “Öncelikle Sarıkamış Şehitlerimiz özelinde tüm Millî ve Manevî şehitlerimizi ve davamızın öncüsü, Saadet Partimizin kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Bildiğiniz gibi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Saadet Partisinin Genel Başkanı iken ahirete irtihal etmişti. İlçe Yönetim Kurulu üyemiz, davamızın fedakâr neferlerinden İsa Günbilek kardeşime de Rabbimden şifa diliyorum.” diyerek başladı.
Halkın iktidarın sözüne artık itibar etmediğini belirten GİK üyesi Şahin; “Erbakan hocamız 1969 yılında ‘Önce Ahlâk ve Maneviyat’ diyerek yola çıkmış, ekonomik kalkınmanın yolunun sanayileşmekten, üretmekten geçtiğini vefatına kadar her daim anlatmıştı. Dikkat ediniz Millî Görüş ne zaman iktidarın bir kanadından tutsa üretime yönelik hamleler ile, stratejik dış politika hamleleri ile ülkemize itibar kazandırmıştır. Bir manada ‘İtibar saraylarla değil, güçlü bir ekonomi ile olur.’  gerçeğini ortaya koymuştur. Bugün bu gerçek, vatandaşımız tarafından da net bir şekilde anlaşılmış durumdadır. Yıllardır üretim ekonomisine geçmemiz gerektiğini, tüketim ekonomisinin ülkeyi ve ülke insanımızı borçlandırmaktan başka bir şeye yaramadığını üzerine basa basa ifade ettik. İktidar bizim söylediklerimize kulak vermek yerine ekonomik gerçekleri gizlemek için sürekli suni gündemler oluşturmayı tercih etti. Söylemlerimizi halkın duymaması için partimize adeta bir basın ambargosu koydu ve partimize karşı türlü yalanlarla, iftiralarla bir algı oluşturdu. Bizim HDP ile gizli ya da açık ittifak yaptığımız iddiaları Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi şerefsizliktir. Tabi bu günlerde gerçekler, yani hakkımızda ki iddiaların yalan olduğu gün yüzüne çıkmaya başladı ve yine iktidar artık inandırıcılığını kaybetti. Halk artık iktidarın hiçbir sözüne itibar etmiyor.” dedi.

Vatandaşın gündeminde mutfağın, ekonominin olduğunu ifade eden Saadet Partisi GİK üyesi Şaban Şahin; “Vatandaş artık gerçekleri görmeye başladı. Kendisi ailesinin iaşesini sağlayamazken saraylardaki sazlı sözlü eğlenceye itiraz ediyor. Ülkede işsizlik resmi rakamlara göre %15’i geçmişken iktidar yanlılarının 3-4 yerden maaş almasına itiraz ediyor. Esnafımız siftahsız kepenk kapatırken kamu ihalelerinin belli 3-4 kişiye verilmesine itiraz ediyor. Çiftçi kendi ürettiği ürünü kâr edemeden satarken aynı ürünün çok daha pahalıya ithal edilmesine itiraz ediyor. İşçi açlığa mahkum edildiğini artık gördü ve itiraz ediyor. Vatandaşın gündeminde mutfak var, ekonomi var, ödeyemediği borcu var, ödeyemediği kirası var. Bakınız bugünlerde asgari ücret görüşmeleri devam ediyor. Asgari ücret yalnızca bir işçinin alacağı en az ücreti ifade etmez. Asgari ücret bütün ülke ekonomisinin lokomotifidir esasen. Asgari ücret ne kadar fazla olursa piyasada o kadar fazla para döner ve esnaftan, çiftçiden başlamak üzere ekonominin tüm paydaşlarının daha iyi kazanç elde etmesini ve ülke ekonomisinin reel olarak güçlenmesini sağlar. Ancak görülüyor ki iktidar bu durumu göz ardı etmekte ve işçinin, çiftçinin, esnafın açlık sınırında kazanmasını, borca esir halde yaşamasını reva görmektedir. Öyle ki ‘Boğazından kuru ekmek geçiyorsa aç değildir.’ diyebilmektedir. TÜİK’in teklif ettiği asgari ücret ancak 2 ay açlık sınırının üstünde kalabilecek ısmarlama bir tekliftir. Asgari ücrette hedef, Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun da ifade ettiği açlık sınırı değil yoksulluk sınırının üstü olmalıdır. Tabi hemen bugün 8.000 TL. olamaz elbette asgari ücret. Ancak her yıl enflasyonun 8-10 puan üzerinde zam yapılırsa 10 sene içinde bu rakama ulaşılabilir. Basit bir hesapla 2001 yılından bu yana enflasyonu gözetmeksizin asgari ücrete her yıl %20 zam yapılmış olsaydı bugün 6.000 TL. civarında bir asgari ücret olacaktı. Biz Saadet Partililer, koşarak olmazsa yürüyerek, yürüyerek olmazsa sürünerek bu dava için yani insanlığın saadeti için, insanları bu insafsız materyalist kapitalist zihniyetten, bu sömürü düzeninden kurtarmak için, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünya ideallerimizi gerçekleştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Gayret edeceğiz ve bileceğiz ki sefer bizden, zafer Allah’tan ve bileceğiz ki zafer yakındır. Bu duygularla 7. Olağan kongremizin şehrimize, ülkemize ve dünyaya hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.” İfadeleri ile sözlerini tamamladı.
 
Yapılan konuşmaların ardından yeni il yönetiminin belirleneceği ve mevcut İl Başkanı Yasim Koz’un İl Başkanlığına aday olduğu tek listeyle seçimlere geçildi.