S.S SULAMA KOOPERATİFLERİNİN GENEL VE FİNASMAN SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI

S.S SULAMA KOOPERATİFLERİNİN GENEL VE FİNASMAN SORUNLARI TOPLANTISI YAPILDI
İlimizde faaliyet gösteren 38 adet sulama kooperatinin genel ve finansal sorunları ile ilgili toplantı İl Genel Meclisi toplantı salonunda 29.10.2011 Cuma günü saat 14.00te yapıldı.
Toplantıya Milletvekillerimiz Lütfi ELVAN, Mevlüt AKGÜN, İl Genel Meclis Başkanımız Mustafa BAYIR, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah BAĞIRGAN, Kerim Dereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih BALDIZ ve Kooperatif Başkanlarının katıldı.
Toplantıda ele alınan en önemli konu DSİ teşkilatı tarafından 3 yıl Ödemesiz 12 yıl eşit taksitle geri ödemeli olarak uygulamaya konulması düşünülen sulama projelerinin durumları ne yapılması gerektiği, bu konuda kooperatif başkanlarının düşünceleri ne olduğuydu.
Gündem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri M.Salih BALDIZ ‘ın açılış ve bilgilendirme konuşmaları ile başladı, Milletvekilimiz Lütfü ELVAN ve Mevlüt AKGÜN Kooperatif yönetimleri ve DSİ teşkilatı tarafından imzalanacak protokolle yatırımların hayata geçirileceğini belirterek konunun önemini ve yol haritasını belirlediler, detaylı açıklamalarda bulundular. Yapılan açıklamada Koperatiflere ait toplam 665 yer altı kuyusu bulunduğu, bunlardan şu ana kadar 282 adet sulama kuyusunun kapalı sisteme geçirildiği, kalan 383 adet kuyununda bu proğramla kapalı sistemle tarımsal sulama yapılacak hale getirmeyi planladıklarını belirtti.
Toplantı sonunda alınan ortak kararla öncelikle kooperatiflerin kapalı sisteme geçmesini istedikleri kuyuların maliyetleri çıkartılarak önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci bir toplantı ile ilgililere sunulacak. Kooperatif yönetimleri kendi bütçelerine göre ne kadar finansman sağlayabileceklerini belirleyerek ön protokol imzalanacak. Uygulanacak projelerde İl Özel idaresi finansman destek sağlayacak.
Sulama Kooperatif başkanlarının konuya duyarlı oldukları üyeleriyle konuyu müteala ederek kesin neticesini ikinci toplantıda karara bağlanacağı sonucuna varıldı.