SRC Belgesini 20 TL'ye alabileceksiniz.

SRC Belgesini 20 TL'ye alabileceksiniz.
Ulaştırma Bakanlığının SRC Belgesi uygulamasına yoğun talep var.
Ulaştırma Bakanlığı Minibüs gibi yolcu taşıma araçlarında aranan SRC Belgesini 20 TL Karşılığında veriyor.
2003 yılından önce ehliyet alanlar için yapılan bu uygulama halktan yoğun ilgi gördü. 2003 yılından sonra ehliyet alanlar bu imkandan faydalanamıyor. Sürücü kurslarında kampanyalı fiyatları bile 1.000 TL olan SRC Belgesi 2003 yılından önceki ehliyet sahiplerine 20 TL Karşılığında verilecek.
 
SRC Belgesi almak siteyenler E-Devlet'e girerek, Arama yerine "Muafiyetli SRC Belgesi Başvuru" yazacak. Karşısına çıkan sayfada ki formu doldurduktan sonra telefonuna onay mesajı geliyor. Daha sonra Halkbank ve Vakıf Banka giderek 20 TL ücret yatırıyorlar. Yalnız Vakıf Bank 2 TL havale ücreti aldığı için 22 TL yatırmak zorundasınız. HalkBank'a ise sadece 20 TL yatırarak işinizi halledebilirsiniz.
 
SÜRE NE ZAMAN DOLUYOR.
 
Sosyal Medya da bu belgenin 31 Aralık 2018'de son buluyor şeklinde iddialar vardı. Ulaştırma Bakanlığı bu iddiaların asılsız olduğunu açıkladı. Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamada ; " Muafiyetli SRC alacakların muafiyet son başvuru tarihinin 31.12.2018 olduğuna dair internette, sosyal medyada veya başka bir şekilde yayılan haberler asılsızdır. Mevcut mevzuatta buna ilişkin bir tarih sınırlaması bulunmamaktadır." denildi.