SP KARAMAN TEŞKİLATI UYARDI

SP KARAMAN TEŞKİLATI UYARDI
Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Parti içi Ekonomi konulu eğitim gördü.

Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Aktaş Kazım Karabekir İlçe teşkilatının açılışını yaptı.

Karaman İl Sorumlusu Av. Abidin Çağlayan İl Müfettişi Şaban Şahin, İl Başkanı Halit Özel, Merkez İlçe Başkanı Av. Fatih Karataş ve Partililer le Beraber İlçe Teşkilat binasının açılışını yapan Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Aktaş açılıştan sonra İlçe deki resmi kurumları ve Esnafı ziyaret etti.
 
ÜLKE EKONOMİSİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ.
Akşam saatlerinde Karaman İl Teşkilat binasında partililer le bir araya gelen Genel Merkez Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Aktaş Ekonomi hakkında bilgiler verdi.
 
Türkiye’de ekonominin çökme noktasına geldiğini ifade eden Av. Ali Aktaş, Saadet Partisi’nin, Türkiye’de vatandaşı yoksullaştıran ve açlığa mahkûm eden IMF destekli ekonomik modelini yırtıp atacağını söyledi. Milletin kaynaklarını millete vereceklerini söyleyen Ali Aktaş, "Türkiye’de şu an itibari ile uluslar arası standartlara göre açlık sınırı 800 liradır. 800 liranın altında geliri olan yaklaşık 12 milyon 800 bin vatandaşımızı ortalamasına göre bazıları az alıyor onu 800 e tamamlayacak şekilde açlık sınırında yaşayan her aileye vatandaşlık maaşı vereceğiz." dedi.
 
FAİZ ÖDEMELERİNİN NEDENİ BÜTÇE AÇIĞI

Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında bütçe açığının geldiğini söyleyen Ali Aktaş, “Bütçe açığının nedeni ise demokrasi açığıdır. Kamunun birikim aygıtı olarak kullanılması ve mali kayıt dışılık nedeniyle kamu kesimi açıkları kronik bir hal almaktadır. Bu durumda; “Bütçe açığı=İç borçlanma=iç borç faiz ödeme=bütçe açığı” kısır döngüsü ortaya çıkmaktadır. Bu model çok genel olarak “vergi alınması gerekenlerden borç alınması” şeklinde ifade edilebilir. 2010 yılında bütçe açığı 50 Milyar TL, bütçe faiz ödemeleri ise 56,8 Milyar TL olarak öngörüldüğü için bütçe açığının tek nedeni faiz ödemeleridir. Devletin rantiye lehine çeşitli muafiyet ve istisnalar nedeniyle vazgeçtiği vergi geliri 14,2 Milyar TL’dir. Devletin “ret ve iadeler” yoluyla rantiyeye geri ödediği vergi gelirleri 18,5 Milyar TL’dır” ifadelerini kullandı.

 

PROJELERİMİZ HAZIR

Yoksulluğu, bu ülkenin makûs talihi olmaktan çıkaracaklarını söyleyen Aktaş, “Köyüne dönmek isteyen her vatandaşa 50 koyun vereceğiz. Yapacağımız ağaçlandırma çalışması ile yüz bin kişiye iş bulacağız ve 20 bin üniversite mezunu gencimize iş bulacağız. Üniversite öğretim üyelerine aylık seyyanen 1000 lira da destek vereceğiz” diye konuştu. AKP’nin uyguladığı ekonomi politikalarının başarısızlığını anlatan Aktaş, “Ülke bu şekilde yoluna devam edemez. Eğer, bu şekilde devam ederse çöküş kaçınılmazdır. Acilen tedbirler alınmalıdır” dedi. Esnafın tezgâhının dağıldığını, tarım ve hayvancılığın çöktüğünü anlatan Aktaş, Saadet Partisi’nin ekonomi projelerinin hazır olduğunu ve Saadet iktidarıyla Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.

 

5,5 MİLYON İŞSİZ VAR

Türkiye genelinde toplam 5,5 milyonun üzerinde işsiz olduğunu söyleyen Ali Aktaş, “Üniversite mezunu her 3 gençten biri işsiz. Ülkedeki toplam işsizlik oranı yüzde 19. İşsizlik oranı, 2000 yılından 2009 yılına kadar yüzde 100 artış göstermiştir. Aynı dönemde istihdam oranı da hiçbir şekilde artmamıştır. Açık işsizlik oranı ise 2000 yılında yüzde 6,5 iken 2009 da yüzde 13’e çıkmıştır. İstihdamın sektör el dağılımı da aynı dönemde yüzde 6,2’den eksi 6’ya düşmüştür” dedi. Ak Parti’nin iktidarı döneminde, gelir dağılımı adaletsizliğinin de korkunç boyutlara ulaştığını belirten Aktaş, Türkiye’nin en zengin yüzde 5’lik kesiminin, kişisel kullanılabilir gelirden yüzde 18 pay alırken en fakir kesimin binde 8 pay aldığını söyledi.
 
VİZYONU OLMAYANIN HEDEFİ OLMAZ!
Saadet Partisi’nin ekonomik modelini anlatan Ali Aktaş, “Ekonomi sadece rakamlar üzerinde oynanarak ele alınacak bir konu değildir. Asıl olan modelin değiştirilmesidir. Türkiye’deki ekonomik sorunların temelinde yatan sorun zihniyet sorunudur. Bu zihniyet dünyası ile entelektüel zihniyetle hesaplaşma olmadan ayakta durmak mümkün değildir. Ekonomide ve siyasette önemli olan, modeldir. Modeli olmayanların vizyonu olmaz, vizyonu olmayanların da hedefi olmaz. Hedefi olmayanların da yapacak hiçbir şeyi olmaz. Yanlış modeller Türkiye’ye hedef olarak gösterilmiştir. 24 Ocak sonrası, Singapur model ülkeydi. Daha sonra Dubai model ülke oldu. Bu modellerin Türkiye’ye uyması imkânsızdı. Dubai Modeli de iflas etmiştir” dedi.