SPOR OKULLARINA GÖLKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİ

SPOR OKULLARINA GÖLKEMLİ AÇILIŞ TÖRENİ
Karamanda İl Spor Okullarının resmi açılışı Kemal Kaynaş Stadyumunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Törene Karaman Vali Yardımcısı Mehmet Yüce, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Askerlik Şube Başkanı Personel Albay Rıza Beşer, daire müdürleri, sporcular ve aileleri katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, sporun evrensel bir faaliyet olduğunu belirterek, “Sporun günümüzde bireye, topluma ve ülkeye olan kazanımları ile sağladığı fayda tüm dünya insanı ve dünya devletleri tarafından daha iyi anlaşılmaktadır. Sanayi, ekonomisi geri kalmış ülkeler dahi uluslar arası toplumda seslerini duyurabilmenin, saygınlık kazanabilmenin sporla olabileceği düşüncesiyle spor politikaları geliştirmekte ve insanını spora yönlendirmenin gayreti içerisindedir. Ülkemizde de özgüveni gelişmiş, dinamik bir birey, sağlıklı bir toplum, uluslar arası organizasyonlarda daha çok ismi duyulan bir Türkiye için sürekli yeni spor politikaları geliştirilmektedir. Ülkemizde son yıllarda yapılan Kış ve Gençlik olimpiyatları, Avrupa Dünya Şampiyonası organizasyonları ile sporcularımızın ve kulüplerimizin aldığı uluslar arası başarılar ülke olarak saygınlığımızı daha da artırmaktadır” dedi.
Ersöz, Karaman’ın son yıllarda ulusal ve uluslar arası sportif ve gençlik organizasyonlarında aldığı başarıların memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “2010 yılında kazandığımız Türkiye Şampiyonalarındaki onlarca madalyanın yanında iki olimpik dalda beş sporcumuzun Balkan birinciliği, Dünya üçüncülüğü ve beşinciliğini ilimize ve ülkemize getirmeleri, 2011 yılında ise Atletizm, Taekwondo ve Judo dallarında beş sporcumuzun Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı kazanarak ülkemizi temsil edecek olması hem yeni sporcu yetiştirmedeki azmimizi artırmış, hem de Karaman sporuna bu anlamda ilkleri yaşatmış olmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz daha çok uluslar arası başarı ve madalyayla Türk bayrağımızı daha çok göndere çektirmek ve İstiklal marşımızı dünyaya daha çok duyurmaktır. Karaman olarak bu sportif branşların gururunu yaşarken öte yandan sayısı bin 500’e varan Gençlik Merkezimizin halk oyunları ekibi de geçtiğimiz günlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan Türkiye Şampiyonasında Türkiye ikincisi olarak ayrıca sevinç kaynağımız olmuştur” diye konuştu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, 13 dalda açılan İl Spor Okullarında 950 çocuğa hizmet verdiklerini belirterek, “İl Spor okullarımız ülkemizin tüm illerinde uygulanan spor politikalarından biridir. Spor okullarımızın temel amacı sporu tabana yaymak, çocuklarımızı sporla tanıştırmak, zararlı alışkanlıklardan korumak, vatanını, milletini seven ruhen ve bedenen sağlıklı, sportmen bir nesil yetiştirmektir. İl Spor okullarımızda her yıl artarak devam eden ve bu yıl ulaşılan 950 sayısı İl Spor Okulları tarihinin en fazla olan sayısıdır. Bu çocuklarımız Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu mezunu ikinci kademe antrenör belgesine sahip kadrolu, sözleşmeli ve fahri antrenörlerimiz tarafından çalıştırılmakta olup geleceğin şampiyonları bu çocuklarımızın içinden çıkacaktır” dedi.
13 dalda açılan Karaman Yaz Spor Okulları’nda Atletizmde 48, Badminton’da 32, Basketbol’da 52, Bisiklet’te 1, Güreş’de 37, Taekwondo’da 56, Voleybol’da 85, Yüzmede 465, Boks’da 27, Tenis’de 40, Karate’de 28, Judo’da 27 ve Jimnastik’te 46 olmak toplam 944 sporcuya 16 eğitimci eşlik edecek.
Daha sonra Yaz Spor okullarından yetişen ve Türkiye ve Avrupa şampiyonalarında derece alan sporculara çeşitli armağanlar verildi. Program tören geçişi, sportif gösteriler ve Gençlik Merkezi müzik grubunun konseri ile sona erdi.