SİL BAŞTAN FUTBOL. HADİ HAYIRLI OLSUN

SİL BAŞTAN FUTBOL. HADİ HAYIRLI OLSUN
Akın Gençlik Spor kulüp başkanı açıklamalarda bulundu.
Akın Gençlik Spor kulüp başkanı açıklamalarda bulundu. Kulüp Başkanı Yusuf Ünalan yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Karaman 2010-2011 futbol sezonuna farklı bir giriş yapacak. Türkiye Futbol Federasyonunun 2010-2011 futbol sezonu Deplasmanlı Amatör Lig projesi bu yıl uygulanmaya başlanacak. Bu yeni başlangıçta asıl hedef futbol oyun kalitesinin yükselmesi ve genç yeteneklerin ortaya çıkarılmasıdır. Bu nedenle bu yıl başlayacak olan deplasmanlı amatör liglerde kesin olmamakla beraber 24 yaş statüsü olacak ve lige katılan takımlar 24 yaş üstünde sadece 2 oyuncu oynatabileceklerdir.
 
Belki de böyle bir uygulama Karamanımız için iyi olacaktır. Neden diye soracak olursanız ilimizde genç sporcu potansiyeli var. İlimizin avantajlarından bir tanesi de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna sahip olmamızdır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun bilgili ve tecrübeli öğretim görevlileri ile uzun vadeli ortak bir altyapı projesi hazırlanırsa deplasmanlı amatör ligde başarılı olunacaktır.
Geçmiş dönemlerde hep dışarıdan futbolcu geldi ve mali anlamda Karamana ve Karamanspora çok zarar verdi Örnek vermeye veya isim telaffuz etmeye bile gerek yok. Karamansporumuzun malum    durumu ortadadır.
Değerli Karamanlılar aynı hataları tekrarlamamak ve kendi yağımız ile kavrulmak  istiyorsak bugünden itibaren yeni bir sayfa açmamız gerekmektedir.
 
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız bu yıl ilimizi deplasmanlı amatör ligde temsil edecek olan Akın Gençlik Spor Kulüp Başkanı Yusuf ÜNALAN * Akın Gençlik Spor artık karamana mal olmuştur  bu nedenle öncelikle kulüp ismimizi Karaman Gençlerbirliği olarak değiştireceğiz.Hedefimiz öncelikle kulübümüze yeni bir isim vermek ve yeni bir vizyon kazandırmaktır. Deplasmanlı Amatör Ligde mücadele edeceğiz ve dolayısı ile  Karamanımızı temsil edeceğiz.Yunus ne güzel söylemiş, Gelin Birlik Olalım İşi Kolay Kılalım.Bu nedenle yeni bir yönetim oluşturalım istiyorum. Ama öyle bir yönetici ekibimiz olsun ki Karamanın sesini duyuralım. Planlı programlı geleceğe yönelik altyapılar oluşturalım.
 
Karamanımızın her kesiminden bir kişi alalım ve işi kolay kılalım. Teknik ve taktik konularda uzun vadeli projeler oluşturacak ve uygulayacak bir ekip kuralım sabırla izleyelim. Bunca yıl kısa zamanda çok başarı istedik maalesef geldiğimiz nokta çok vahim. Deplasmanlı Amatör Lig kriterleri resmen açıklandığında çalışmalarımıza hemen başlayacağız! Dedi.