SEMT PAZARI İÇİN İLK RESMİ ADIM

SEMT PAZARI İÇİN İLK RESMİ ADIM
KAPALI SEMT PAZARI VE KAFETERYA-RESTAURANT ALANI İÇİN ARSA TAHSİSİ YAPILDI
Karaman Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan ve Valide Sultan Mahallesi’nde ki demiryollarına ait araziye yapılacak “Kapalı Semt Pazarı ile Sosyal Alan” projesi,  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerle mutâbakata varıldı.
 
Demir Yollarına ait gar sahası içerisinde, koruma kapsamındaki eski cer atölyesi ve önündeki boş alanın protokolü, Devlet Demir Yolları yetkilileri ile yapılarak 19 yıllığına Belediyeye kiralandı.
Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından da gerekli iznin çıkmasıyla, söz konusu alanda projelendirme çalışmaları başladı.
 
          Karaman merkezinde ve demir yolları üzerinde âtıl vaziyette duran köprünün akîbeti de, Karamanlı hemşerilerimiz tarafından merak ediliyordu. Köprü ayaklarının ve Atatürk Caddesi’nin kesişimin de bulunan alana, hafif alaşımlı ve yapı statiğine zarar vermeyecek şekilde bir cafe-restaurant tarzı sosyal tesis yapılması düşünülüyor.
 
          Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Kâmil Uğurlu: “Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün Bölge Müdürlüğü temsilcilerinden 6 kişi dün Belediyemizi ziyaret etti. İstasyon binasının hemen yanında bulunan yer ile daha önce yapılmış köprü ayaklarının bulunduğu alan üzerine konuşmalarımız oldu. Konuyu değerlendirip karara vardık. Bahsi geçen alanları Belediyemizin hizmetinde olmak üzere çok cazip bir fiyattan uzun yıllar kullanmak üzere kiralamak için başvurumuz olmuştu. Konuyu müspet karşıladılar ve anlaşmaya vardık. Görüşmelerden iki tarafta son derece memnun ayrıldı. Eski cer atölyesinin bulunduğu alanda bir kapalı pazaryeri, köprü ayakları üzerinde de düğün salonu, restaurant ve kafeterya tarzı bir tesis yapma fikrimiz konusunda mutabakata varıldı. Avam çalışması biten projenin uygulama çalışmaları da tamamlanma aşamasında.” dedi.