SARIVELİLERE HALK BANK YATIRIMI

SARIVELİLERE HALK BANK YATIRIMI
1990 Yılında İlçe olan Sarıvelilerin hayali gerçek oluyor.
1990 yılında ilçe yapılan Sarıveliler’de kapatılan ziraat bankasından sonra ilk defa bir banka şubesi açılıyor. Yaklaşık 20 yıldır ilçenin özlemi olan Banka Şubesi sonunda AK Parti Milletvekillerinin girişimleriyle sağlanmış oldu. Muhalefet partileri CHP ve MHP bunu seçim yatırımı olarak yapılıyor dese de Sarıveliler’de resmen bayram havası yaşanıyor.
 
Banka şubesinin açılması için yaklaşık 4 İlçe Belediye Başkanı, 6 Kaymakam, 6 il valisi ve yaklaşık 10 kadar Milletvekili çaba sarf etmiş oldu.
 
Halk Bank’ın açılma kararının alınmasından sonra haber sitemize açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Eyyüp Özdemir şunları söyledi; “Uzun uğraşlar sonunda ilçemize açılmasına karar verilen Halk Bankası için büyük gayret gösteren Sayın Valimiz Süleyman Kahraman’a, Karaman Milletvekillerimiz Lütfi ELVAN ve Mevlüt AKGÜN’e, Belediye Başkanımız Hayri SAMUR’a, geçmiş yıllarda görev yapan kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimize, konuyu sürekli gündemde tutan halkımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.
 
Ak Parti İlçe Başkanı Halil Kulak ise şunları söyledi; “Millet vekillerimizin bu gün Halk bankası genel Müdürü  Hüseyin AYDIN ile yaptıkları görüşme sonucu Sarıveliler’e Halk Bankası şubesi açılmak üzere gerekli görevlilere talimat verildiği Milletvekillilerimiz tarafından bildirilmiştir. Bundan dolayı emekleri geçen Sayın Karaman Valimiz Süleyman KAHRAMAN, Karaman Milletvekillerimiz Sayın Lütfi ELVAN ve  Mevlüt AKGÜN ‘e, İlçe Kaymakamımız Sayın Eyyüp ÖZDEMİR’e,  Rahmetli belediye başkanımız  Mustafa KULAK’ a, 2004-2009 Yıllarında Belediye başkanlığı yapan Salih DÜZENLİ’ye, ve şu anda görevi başında bulunan Hayri SAMUR’a, çeşitli dönemlere görev yapan değerli  kaymakamlarımıza,  Sivil toplum örgütlerine,  Sarıveliler halkı adına Ak Parti ilçe teşkilatı olarak teşekkür ediyoruz.” Dedi.