SAADET PARTİSİNDEN BASINA ARABAŞI ÇORBASI

SAADET PARTİSİNDEN BASINA ARABAŞI ÇORBASI
Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı Tanıtma Birim Başkanlığı Parti Binasında Ulusal Haber ajansı ve Yerel Gazetecilere Arabaşı çorbası ikram etti.

Saadet Partisi Karaman İl Teşkilatı dün Akşam Basın’la buluştu. Programa Saadet Partisi Konya eski Milletvekili ve Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman ve Çorum Eski Milletvekili Genel İdare Kurulu Üyesi Zülfikar Gazi, Karaman İl Sorumlusu Abidin Çağlayan katıldı.

Programda Basın Mensuplarına ve Misafirlere Arabaşı Çorbası ikram edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Halit Özel, Karaman’da Faaliyet gösteren Basın mensuplarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Karaman Teşkilatı olarak bundan sonra Basın’la sık sık bir araya geleceğini söyleyen Halit Özel, Karaman’lı vatandaşların çektiği sıkıntıları yakından takip edip bu sıkıntılardan kurtulmanın çözüm yollarını yetkililere ileteceklerini belirtti.
 
Programa Genel Merkezden Katılan GİK Üyesi Konya Eski Milletvekili Lütfü Yalman, Hükümetin çalışmalarını değerlendirdi.

Ak Parti Hükümetinin karşısında Ana Muhalefet görevini Saadet Partisi’nin yaptığını söyleyen Lütfü Yalman Meclis’te bulunan Muhalefet Partilerinin sadece hükümetle kavga ettiğini hiçbir çözüm üretmediklerini iddia etti.

Hükümetin Özelleştirme konusunda çok büyük yanlışlıklar yaptığını ve bu şekilde gidilirse ileride satacak hiçbir şey kalmayacağını belirten Lütfü Yalman, Necmettin ERBAKAN’ın Anadolu’nun dört bir tarafına kurduğu Fabrikaların bu hükümet tarafından değerinin kat ve kat aşağıda fiyatlarla özelleştirdiğini söyledi.
 
200 yıldır toprak kaybeden Âlem-î İslam Erbakan’la toprak kazandı.
 
1974 Kıbrıs Barış Harekâtının önemine vurgu yapan Lütfi Yalman, Bunun esasında çok önemli bir olay olduğunu belirterek şunları söyledi “1974 Kıbrıs Fethi Âlemi İslam’ın tarihine yazılmış bir Zaferdir.. Çünkü Osmanlı çöküş döneminde birçok toprağını kaybetti. Bu Milletin elinde sadece Türkiye Cumhuriyetinin sınırları kalmıştı. Ama 200 yıldır süregelen gerileme Necmettin ERBAKAN’la değişti ve ilk defa Müslüman Türk Milleti toprak kaybetmeyip Toprak Kazanmaya başladı.

Bildiğiniz gibi Milli Görüş’ün o zamanki Partisi Olan Milli Selamet Partisi Hükümet ortağı idi. Başbakan Yardımcısı Olan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN Kuvvet Komutanlarıyla gerekli istişareleri yapıp Kıbrıs’ın alınması için talimatı verdi.

Bizim Hükümetimizden öncede Kıbrıs’ta Müslümanlara zulüm yapılıyordu Türkiye’de ki siyasiler ve Hükümetler bu zulümlere göz yumuyordu. Biz inanıyorduk ki “her firavuna bir Musa lazım” ve tarih 1974 e geldiğinde Türkiye Cumhuriyetinin hükümet ortağı artık Milli Görüş’tü. Olması gereken şey oldu ve Erbakan Hocamız Kıbrıs’ın alınması için emri verdi Ve Müslümanların kaderi bu Savaş emri ile bir kez daha değişmiş olup gerileyen süreç bu kez ilerlemeye başlamış oldu.” Dedi.
 
Programın sonunda konuşma yapan GİK Üyesi Zülfikar Gazi, Türkiye’nin artık kaybedecek hiçbir vakti olmadığını belirterek ilk seçimde Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi’nin mecliste olması artık mecburi hal aldığını söyledi. Zülfikar Gazi, “Milli Görüş’ün siyasi hareketi eğer Mecliste değilse oradakiler istedikleri gibi at koştururlar. Ama biz orada olursak Milletin menfaatine olan projeleri destekler ülkenin zararına olacak icraatlarına engelleriz.” Dedi.