S-400'lerin teslimatı Temmuz'da yapılacak

S-400'lerin teslimatı Temmuz'da yapılacak
Putin’le yapılan görüşmede Suriye ve S-400 konularının gündeme geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında teslim alınacağını söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasından rahatsız olan ABD bunu engellemek için her yolu denese de başarılı olamadı.

 

PANTAGON'UN YAPTIRIM TEHDİDİ

Geçtiğimiz aylarda Pentagon'un yayınladığı raporda; "Türkiye her ne kadar önemli bir program partneri olsa ve F-35 jetlerine 2002'den bu yana 1.25 milyar dolardan fazla bir yatırım yapmış olsa da, 'Pentagon yönetiminin Türkiye'nin F-35 programının 8 partner ülkesinden biri olmaya devam edip etmemesi konusunda S-400 alımı nedeniyle yeniden değerlendireceği" ifadelerine yer verilmişti.

ABD'Lİ SENATÖRLERİN TEPKİSİ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini almamasını engelleyebileceğini düşünen Amerikan Senatörler ise, ABD Başkanı Donald Trump'la konu hakkında iletişime geçmişti.

Yayınlanan mektuba göre senatörler, S-400 sistemlerinin yabancı ülkelere satışının yaptırım konusu olacağını ifade etmişti.

S-400'LER TEMMUZ AYINDA TESLİM ALINACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi Zirvesi dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada S-400'lerin temmuz ayında teslim alınacağını ifade etti ve “S400 anlaşmasını Rusya ile yaptık, dolayısıyla geri adım atmamız söz konusu değil. Bu iş bitti. Biz Temmuz ayında S-400’ün teslimatı ile ilgili verilmiş söz üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diyerek noktayı koydu.