Resim Yarışması Şampiyonu Belli Oldu

Resim Yarışması Şampiyonu Belli Oldu
KMÜ Eğitim Fakültesi ve Genç Eğitimciler Öğrenci Topluluğu tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 1-19 Nisan 2019 tarihleri arasında tertip edilen ‘Masal Dünyasında Çocuk Konulu Resim Yarışması’ sonuçlandı.

Yarışmanın ödül töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayarak Genç Eğitimciler Öğrenci Topluluğu Başkanı Oğuz Merter’in açılış konuşmasıyla devam etti.
Açılış konuşmasının ardından sahneye gelen KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesip Aktan bağımsızlık ve istiklal uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hareket eden Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının, elde ettikleri zaferi çocuklara armağan etmelerinin 99'uncu yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Okuyan, anlayan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirmenin eğitim ile mümkün olduğuna dikkat çeken Aktan, "Eğitim bir bayrak yarışıdır; ailede başlar, daha sonra bayrağı biz eğitimciler devralırız." dedi. Düzenlemiş oldukları etkinlik ile başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle yad ettiklerini ifade eden Aktan, programın düzenlemesinde emeği geçen kişilere teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Etkinlik, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından sergilenen ritim gösterisi ve Abdurrahim Karakoç İlkokulu öğrenci tarafından sahnelenen halk oyunları ve ponpon gösterisi ile devam etti.
Ardından ‘Masal Dünyasında Çocuk Konulu Resim Yarışması’nın kazananları açıklandı. Okul öncesi, ilkokul ve ortaokul kategorilerinde düzenlenen yarışmada juri üyeleri Doç. Dr. Gizem Saygılı, Öğr. Gör. Tekin Bayrak, Necati Şenocak ve İshak Ünüvar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda okul öncesi kategorisinde Elif Bilge Kale birinci, Şevval Yıldız ikinci, Zeynep Zülal Demirel üçüncü, ilkokul kategorisinde Fatma Gürgün birinci, Yağmur Metik ikinci, Eymen Bıyıklı üçüncü, ortaokul kategorisinde ise Safiye Sude Gürsoy birinci, Ceylin Yıldırım ikinci, Sudenur Karademir üçüncü oldu.
Resim Yarışması final programı, ödül ve plaketlerin takdim edilmesinin ardından sona erdi.