Rektör Namık Ak'tan Babalar Günü Mesajı

Rektör Namık Ak'tan Babalar Günü Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Babalar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Varlık sebebimiz, canımız babalarımız, bizim dünyadaki en büyük destekçilerimiz olup maddi ve manevi rehberlerimizdir. Ayaklarımızın yere güvenle basmasında, sağlam bir duruş ve irade sergilememizde babalarımızın rolü büyüktür. 
Onlar dış dünyaya karşı en büyük dayanağımız ve onurlu bir hayat sürmekte en önemli yardımcımızdır. Yanımızda babamız varsa biz her konuda daha çoğuz, daha güçlüyüzdür. O nedenle bizim için vazgeçilmez değeri olan babalarımızın kıymetini daha çok bilmeli, onlar nasıl ki bize şerefli bir hayat bahşettiyse biz de özellikle ilerleyen yaşlarında onlara aynı şekilde güzel bir yaşam standardı sunmak için çaba sarf etmeliyiz. 
Hem geleneklerimizde hem de dinimizde büyük yeri olan ana babaya hürmet etmek, onların rızasını ve duasını almak, yaşlandıklarında bakımlarını üstlenmek hepimiz için elzem bir durumdur. Onlara iyi davranmakla aslında kendimize kazanç sağladığımızın bilincinde olarak yaptığımız iyilikleri yüksünmeden, gönül rahatlığıyla yerine getirmemiz son derece önemlidir. Çünkü anne baba olmak nasıl ki doğal bir süreçse yaşlanmak ve pek çok açıdan yetersiz kalmak da o kadar tabii bir haldir. 
Babalar Günü vesilesiyle, kendilerine olan hürmet ve muhabbetimizin hiçbir zaman eksilmemesi ve hak ettikleri saygı ve takdiri her daim görmeleri temennisiyle tüm babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyorum."