Rektör Namık Ak , İl Göç Kurulu Toplantısına Katıldı

Rektör  Namık Ak , İl Göç  Kurulu Toplantısına  Katıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda düzenlenen İl Göç Kurulu Toplantısına katıldı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Şahin, İl Göç Müdürü Ahmet Öner ve kurul üyeleri katıldı.

İl Göç Kurulu Toplantısı, İl Müdürü Ahmet Öner’in yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla başladı. Toplantı İl Göç Uzmanı Ayşe Çetin tarafından, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verilmesi, ülkemiz ve ilimizde yaşayan göçmenlere ilişkin istatistiklerin paylaşılmasıyla devam etti. 

Toplantıda ülkemize giriş çıkış yapan yabancı sayısının 40 milyona yaklaştığına ve ülkemizde ikamet eden yabancı sayısının da 5 milyonu geçtiğine dikkat çekilirken Karaman’da ikamet eden yabancı sayısının ise ortalama 4 bin civarında olduğu vurgulandı. Toplantıda ayrıca Karaman’da ikamet eden yabancı uyrukluların özellikle Afganistan, İran, Suriye ve Somali uyruklu olduğu belirtildi. 

Bilgilendirmelerin ardından bir değerlendirme konuşması yapan Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, ülkemizin coğrafi konumu nedeniyle düzensiz göç ve mülteci sorunları ile sürekli karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, “Ülkemize ve ilimize gerçekleşen düzensiz göçün kontrolünün sağlanması ve gerekli düzenlemelerin titizlikle yapılması gerekiyor. Burada bize kurul üyeleri olarak büyük bir sorumluluk düşüyor.” dedi. 

Toplantıda daha sonra ildeki ilgili kamu kurumlarının yanı sıra yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve üniversitenin öneri ve katkıları ile yabancı uyrukluların uyum sorununa çözüm bulmak adına geliştirilebilecek faaliyetler üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. 

Toplantı, görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.