Rektör Fidan dikimine katıldı.

Rektör Fidan dikimine katıldı.
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, AFAD İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikimi programına katıldı.
Karaman AFAD İl Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda, ’13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü’ dolayısıyla, ‘Afet Risklerini Azaltma’ teması ile Yeşildere Mevkiinde fidan dikimi programı gerçekleştirdi. Programa, Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Mustafa Çetinkaya, il müdürleri, Karaman TEMA Vakfı üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.
 
Program ile ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Namık Ak, şunları ifade etti; “Bugün ilimiz Yeşildere mevkiinde gerek şehrimiz ve ülkemiz, gerekse tüm insanlık adına son derece önemli ve değerli bir etkinlik gerçekleştirildi. Son yıllarda küresel ısınma, buna bağlı iklim değişikleri bir takım afet risklerini de beraberinde getirmiştir. Kuraklık, şehrimizin ve bölgemizin en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Doğayı ve yeşili muhafaza etmek, ağaçları çoğaltmak, kaynaklarımızı iktisatlı kullanmak hem inancımızın bir gereği, hem de insanlık olarak en asli görevimizdir.”
 
Program, protokol üyeleri, TEMA Vakfı gönüllüleri ve öğrencilerin onlarca fidanı toprakla buluşturması ile sona erdi.