Rektör Akgül’ün Dünya Engelliler Günü Mesajı

Rektör Akgül’ün Dünya Engelliler Günü Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Engellilik, yalnızca engelli bireyleri değil, toplumun bütün kesimini ilgilendiren sosyal bir olgudur. Bu olgunun yalnızca engelli bireyler üzerinden ele alınması ötekileştirme sorunu doğurabileceği gibi, tamamen yok sayılması da onların görmezden gelinmesine ve yaşadıkları zorlukların anlaşılmamasına sebep olmaktadır.
Onları yalnızca belirli günlerde hatırlamak, dahası onlara sormadan onları anlatmaya çalışmak büyük bir yanılgıdır. Onları toplumumuzun bir parçası olarak yaşantımızın her alanına dâhil etmeli, kendilerine yapabilecekleri aktif görevler vererek kendilerini gerçekleştirmelerini ve daha mutlu, daha başarılı bireyler olmalarını sağlamalı, ayrıca ihtiyaç ve taleplerine kulak vermeli, hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmalı, kendileriyle iletişimi koparmayarak her zaman pozitif enerjilerini hissetmeye çalışmalıyız.
Bize düşen en büyük görev, öncelikle kalplerimizdeki engelleri kaldırarak aynı dünyayı paylaşan her bireyin eşit haklara sahip olduğunu, herkesin mutlu, onurlu ve huzurlu bir yaşamı hak ettiğini unutmamaktır.
Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen bu gün vesilesiyle, engelli bireylerimize, ailelerine ve onlara gönülden destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyor; kardeşlerimizin yaşantılarına daha fazla dokunabilmeyi, onlara sevgi ve saygımızı daha fazla hissettirebilmeyi temenni ediyorum."