Rektör Akgül’den Tıp Bayramı Mesajı

Rektör Akgül’den Tıp Bayramı Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Ülkemizde ilk kez 1919 yılının 14 Mart’ında işgal altındaki İstanbul’da kutlanan Tıp Bayramı, işgali protesto ve vatan topraklarına sahip çıkma amacıyla Tıp öğrencileri ve hekimler tarafından düzenlenmiş olup halen tıp mesleği mensupları ülke savunmasında hayati görev üstlenmektedirler. 
Her koşulda toplumumuzun ayakta kalması ve insanımızın yaşamını en müreffeh şekilde devam ettirmesi için gayret gösteren sağlık personeli; gece gündüz demeden, mesai ve tatil kavramları olmadan fedakarca çalışarak memleketimiz adına önemli bir görevi yerine getirmektedir. Özellikle toplum sağlığını ilgilendiren konularda büyük bir sorumluluk üstlenen sağlık çalışanları; son derece dikkat ve özen gerektiren bu kutsal meslekleriyle her türlü saygı ve takdiri hak etmektedirler. 
Üniversitemizde 2018 yılında kurduğumuz Tıp Fakültemiz de ülkemizin ihtiyacı olan hekimleri en iyi şekilde yetiştirerek memleketimize kazandırma amacıyla faaliyete geçmiş olup fakültemize ilk öğrencilerimizi almış olmanın ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.
Son zamanlarda hızla yayılan ve tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsü konusunda da şunu hatırlatmakta yarar var ki kendi sağlığımız için olduğu kadar sağlık personeline yardımcı olmak için de gerekli tedbirleri almalı, herhangi bir ihmale yer vermemeliyiz. Çünkü bilmeliyiz ki her birimizin tek tek alacağı önlemler, aslında yalnızca kendimizin değil, tüm toplumun da sağlığını etkilemektedir.
Bu düşüncelerle, başta ülkemizde olmak üzere tüm dünyada insanların daha sağlıklı ve daha mutlu yaşaması adına özveriyle mesleklerini icra eden tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyor; zorlu görevlerinde kendilerine başarı ve kolaylıklar diliyorum.”