Rektör Akgül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Rektör Akgül’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Osmanlı Devleti’nin emperyal güçler karşısındaki uzun süreli direnişinin ardından yaşanan Dünya Savaşı, planlananın aksine Anadolu topraklarının parçalanışına değil, bu topraklarda küllerinden doğan yeni bir Türk devletinin doğuşuna sahne olmuştur. 
Güçlü bir devlet geleneğine, askeri dehaya ve hızlı teşkilatlanma becerisine sahip olan Türk milleti, Osmanlı Devleti’nin yıkılışının ardından istiklaline olan inancı ile bağımsızlığı uğruna pekçok mücadeleye girmiş ve sonunda 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet'in ilan edilmesiyle birlikte Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olduğu tüm dünyaya bir kez daha duyurulmuştur. 1919’da başlayan direnişin sonucunda tarihten silinemeyeceğini ispatlayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti adıyla yeniden şahlanan aziz milletimiz, her türlü hegemonyaya karşı çıkarak ve kendi gücüne inanarak böylesine zor şartlar altında kısa zamanda büyük işler başarmıştır. 
Kuruluşundan itibaren hızlı bir dönüşüm sürecine girerek gelişip kalkınma yolunda ciddi adımlar atan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün geldiği noktada Türk milletinin kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle alınterinin, vatan sevgisinin ve bitmek bilmez çalışma azminin eseri olarak dünya sahnesinde güçlü bir şekilde yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşu ile yeni bir soluğa kavuşan bu millî ruha sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu ve ecdadımıza karşı görevidir. Bu ruhla birlikte devletimizin sağlam temeller üzerinde inanç ve kararlılıkla ebediyete kadar yaşatılması bizlerin ve gelecek nesillerin en büyük sorumluluğudur.
Bu yıl kuruluşunun 97’nci yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın müdafaası için canını feda eden tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şahsım ve üniversitem adına minnetle yâd ediyorum.”