Rekabet Kurumu Faaliyetleri Semineri KTSO'da Düzenlendi

Rekabet Kurumu  Faaliyetleri  Semineri  KTSO'da Düzenlendi
“Rekabet Kurumu Faaliyetleri Ve Rekabet Hukuku” Konulu Seminer KTSO'da Düzenledi

“Rekabet Kurumu Başkanlığı tarafından Odamız ev sahipliğinde “Rekabet Kurumu Faaliyetleri ve Rekabet Hukuku” konulu bir seminer düzenlendi. 
Seminere Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK ve Daire Başkanı Ferhat TOPKAYA ile Rekabet Uzmanı İbrahim Hilmi KOÇAK katıldılar. 
Odamız Karadağ Toplantı Salonunda düzenlenen seminerde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet ÇELİK ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN ev sahipliği yaparak misafirleri ağırladı. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan ALKAN açılış konuşması yaparak sözü Prof. Dr. Ömer TORLAK'a bıraktı.
Seminerde  Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer TORLAK Rekabet Kurumu’nun organizasyonu ve inceleme yöntemlerine ilişkin yaptığı sunumla, kurumun temel faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.
Rekabet Kurumu Başkanı TORLAK konuşmasında; rekabetin ve rekabetçiliğin önemine vurgu yaparak, “Rekabet ekonomik bir olgu değil, hayatın her alanında var. Rekabetçi ortamın oluşması toplumların refah düzeyinin artmasına katkı sağlar. Rekabet rakip firmaları yok etmek için değil yaşatmak için vardır. Doğru rekabetin olduğu piyasada daha kaliteli ürünler, daha düşük fiyatlara daha hızlı bir şekilde ulaşabilir. Kurum olarak da bizler, firmalar arasındaki rekabetin doğru ve dengeli bir şekilde yürümesi için çalışıyoruz” ifadesinde bulundu.  
Konuşmaların ardından katılımcılardan gelen konuyla ilgili sorular  uzmanlar tarafından yanıtlandı.