RAMAZAN ÖZÜNAL İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIRI ZİYARET ETTİ

RAMAZAN ÖZÜNAL İL GENEL MECLİS BAŞKANI MUSTAFA BAYIRI ZİYARET ETTİ
TMF Başkanı Ramazan ÖZÜNAL ve Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya SOYTÜRK 09.12.2011 CUMA günü saat 09.00 da İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIRI Makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
TMF Başkanı Ramazan ÖZÜNAL ve Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Yahya SOYTÜRK 09.12.2011 CUMA günü saat 09.00 da İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’I Makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
         Sözlerine ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan İl Genel Meclis Başkanı  Musataf BAYIR misafirini mecis çallışmaları hakkında da bilgilendirdi . Aralık  ayının bütçe görüşmelerinden dolayı  yoğun geçeceğini dile getirdi.
 
         Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Ramazan ÖZÜNAL ise ziyaretinin ; İl Genel Meclisi Başkanı olarak muhtarlarımıza karşı göstermiş olduğunuz yakın ilgi ,güler yüz ,tatlı dilden ötürü sizlerle tanışmak ve 442 sayılı köy kanunu yasa tasarısında bizlere destekçi olmanızdır ve bu destekten ötürü sizlere şimdiden teşekkür etmektir dedi  .
 
         442 sayılı köy kanunu yasa tasarısının daha geliştirilip yerinden hizmetin bizleride kapsayan kısmını yani İl Genel Meclis Üyeleri ,Belediye Meclis Üyeleri ,Muhtarlar ,Köy ihtiyar heyetinin de özlük haklarının kapsamlı olarak yeniden düzenlenmesi kapsayan kısmıdır.
 
          Yasa tasarısının meclisten çıkmadan önce yeniden düzenlenmesini sağlamak için yerelden TBMM deki siyasetçilerimizle yapılacak görüşmeler ,2012 yılında bu tasarının mecliste yeniden görüşülmesini ve en kısa zamanda yürürlüğe girmesini sağlayacağı için düzenlenen yasa ile birlikte sizlerde ,bizlerde,muhtarlarımızda görev aşkı doğuracaktır. Yani yerinden hizmetle ilgili ,yerinden yönetimle ilgili ve bu yönetimin birer halkası olan ilgili insanlarda görev aşkı doğuracaktır. Yapacağınız desteklere şimdiden teşekkür ediyorum dedi .
 
         İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR ‘da Köy Kanunu ile ilgili olarak çalışmalarının bulunduğunu , bu konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanımızı ziyaret ettiklerini,Köy kanununun çıkması ve muhttarlarımızın özlük haklarının yeniden düzenlenmesi ile ile ilgili bir çalışma yaptıklarını dile getirdi. Sayın Bakanımızın ifadesi ile Türkiyede 52 bin tane muhtarın bulunduğunu ,bu sayının çıkarılacak olan yasa tasarısını zora soktuğunu,bunların yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Bizlerin son görüşmelerimizde edindiğimiz kanı şudur ki; bu kanunun 2012 Mart ayı içerisinde çıkacağı yönünde olduğudur dedi.
 
         Daha sonra Genel kurul toplantılarının yapıldığı salona geçilerek İl Genel Meclis Üyelerinede kısa bir konuşma yapan TMF Başkanı ÖZÜNAL Karaman İl Genel Meclisinin kendilerine verdikleri desteklerden dolayı İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR’A bir teşekkür belgesi verdi.
 
         TMF başkanı Ramazan ÖZÜNAL’IN ayrılmasından sonra Bütçe görüşmeline geçildi.