Prof. Dr. Osman Çevik’ten Haber sitemize ziyaret

Prof. Dr. Osman Çevik’ten Haber sitemize ziyaret
KMÜ Rektör adayı Prof. Dr. Osman Çevik haber sitemizi ziyaret ederek rektörlük çalışmaları hakkında kamuoyuyla bil paylaştı.
2016 Temmuz ayında yapılacak olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlük seçimleri nedeniyle rektör adaylarından Prof. Dr. Osman Çevik ve Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü Hasan Erkan ile birlikte  haber sitemizi ziyaret ederek düşüncelerini kamuoyuyla paylaştı. 
 
2009 yılından bu yana KMÜ’de görev yapan Prof. Dr. Osman Çevik şuanda da Rektör yardımcısı olarak görev yapıyor. 
 
Karamaninsesi.com İmtiyaz sahibi Hüseyin Ölger’e yaptığı ziyarette KMÜ’nün kurulması ve bugünlere gelmesinde katkılarının olduğunun altını çizeren Prof. Dr. Osman Çevik şunları söyledi; “ Öncelikle Karamaninsesi.com aracılığınızla tüm okuyucularınıza saygılar sunuyorum. 
Bildiğiniz üzere Temmuz 2016 da Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi rektör adaylığı belirleme seçimi yapılacaktır. Bu üniversitenin kurulması ve bugünlere gelme aşamasında öğretim üyesi, bölüm başkanı, müdür, dekan ve rektör yardımcısı olarak görev yaptım ve yöneticilik konusunda ciddi tecrübe sahibi oldum. Bu nedenle üniversitenin her konusuna vakıf olduğumu söyleyebilirim. Rektör adaylığım şahsi bir karar olmayıp, üniversitenin kuruluşundan bu yana fedakâr şekilde görev yapan değerli hocalarımızla yapılan istişareler sonucu ortaya çıkmıştır. Rektörlüğü bir makam değil bir hizmet yeri olarak görüyorum. Makamlar gelir geçer, aslolan geride bıraktığınız bir hoş seda ve hizmetlerinizdir. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinden mezun olmanın bir ayrıcalık olarak görüldüğü günleri yakalama çabası içinde olan bir hoca olarak bu ideali gerçekleştirmek en önemli amacım. Bu amaç büyük çaba gerektirir ve tek başına gerçekleştirilebilecek bir iş değildir. Sizin gibi düşünen ve hedefe sizin kadar net kilitlenmiş bir ekip gerekir ki benim en önemli cesaret kaynağım böylesi bir ekiple çalışma imkânımın olmasıdır. Aksi takdirde ortaya koyduğum projeleri gerçekleştirmek sıradan bakış açısına sahip vizyonu zayıf insanlara göre değildir. Bugüne kadar Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde her karar istişare ile alınmış ve uygulanmıştır. Böylece yönetime katılım en üst düzeyde gerçekleştirilmiştir. Bundan sonra da bu uygulama güçlenerek devam edecektir. Rektör seçilmem durumunda yakalanan her başarıyı üniversitenin başarısı, her başarısızlığı ise şahsımın başarısızlığı olarak göreceğim. Bu düsturla hareket edildiği sürece başarı kendiliğinden gelecek ve başarısızlıklar için suçlu arama sorunu ortadan kalkacaktır. Rektörlük makamı idarecilikten ziyade izzetini de korumak şartıyla bir hizmet makamıdır. Rektörlük makamı çalışmayı, yorulmayı, uykusuz kalmayı, sabretmeyi, eleştirilere hoşgörüyle bakmayı, herkesi kucaklamayı… Gerektiren bir makamdır. Bunların kolay olmadığını biliyorum. Ama biz zor olana talibiz. Allah yardımcımız olsun.” Dedi.
 
Rektör adayı Prof. Dr. Osman Çevik hakkında geniş bilgi almak isteyenler www.osmancevik.net isimli web sayfasını ziyaret edebilirler.
 
PROF. DR. OSMAN ÇEVİK KİMDİR?
 
1968 yılında Karamanda doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Karamanda tamamladıktan sonra 1987 yılında Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünü kazandı ve bu bölümden 1991 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktora eğitimimi Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında tamamladı. 2000 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında yardımcı doçent olarak göreve başladı.  2006 yılında doçent oldum ve aynı üniversitede 2009 yılına kadar görev yaptı. Kendi memleketinde üniversite açılması sebebiyle akademik hayatına burada devam etmeye karar verdi ve 2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında göreve başladı.  2011 yılında profesörlük unvanımı aldı ve 2012 yılından bu yana Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığı, Haziran 2015 tarihinden itibaren de rektör yardımcılığı görevini sürdürmekte.