Pehlivanlar Sartavulda Er Meydanına Çıktı

Pehlivanlar Sartavulda Er Meydanına Çıktı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl 4.’sü düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri’nin üçüncü ayağı, Mut’un Sertavul Yaylasında gerçekleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, güreşler öncesi yaptığı konuşmada, Türkiye’nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu günlerde 30 Ağustos Zafer Bayramı Haftası dolayısıyla düzenledikleri etkinliklerin ve Karakucak Güreşleri’nin önemine değinerek, "Anamur’dan Torosların tepesine kadar Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet götürmeye çalışıyoruz. Bu hizmetlerden öte bizim amacımız insanlarımızı birleştirmek, bütünleştirmek, barış ve huzur içerisinde yaşamaları için gereken ortamı sağlamak. Bunun en önemli ayağı da sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerdir. Bu amaçla her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Karakucak Güreşleri düzenliyoruz. Hem bu vatanı bize emanet eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi anıyoruz hem de geleneklerimizi yaşatıyoruz” dedi.

“Ülkemizin gelecekteki yöneticileri geleneklerine bağlı olmalı”

Mersin’de kültürel ve sosyal etkinliklerle vatandaşları buluşturmaya gayret gösterdiklerini ve yeni yeni etkinliklerle Mersinlileri kaynaştırmaya çalıştıklarını kaydeden Kocamaz, “İnsanlarımızı düzenlediğimiz etkinlik alanlarında bir araya getiriyoruz. Karakucak Güreşlerinde de gençlerimize, minik yavrularımıza güreşin ne olduğunu anlatmış oluyoruz. Gençlerimizi bu ülkenin gelecekteki yöneticileri olarak geleneklerine bağlı, geçmişine bağlı birer genç olarak yetiştirmenin gayretini güdüyoruz" diye konuştu.

Sertavul’da Başpehlivan İbrahim Bölükbaşı

Konuşmaların ardından yapılan güreşlerde, +96 kiloda yarışan Yıldızlarda Avrupa Şampiyonluğu, gençlerde iki kez, yıldızlarda bir kez Türkiye Şampiyonluğu olan İbrahim Bölükbaşı rakibini yenerek birinciliği elde etti. Selim Ercan ikinci olurken, Eren Turan ve Fatih Yaşarlı üçüncülüğü paylaştı. Dereceye girenlerin ödüllendirildiği etkinlikte, güreşçiler ödüllerini MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın elinden aldı.

Etkinlik sonunda düzenlenen Aşık Devai, Şahika ve Atilla Yılmaz tarafından verilen konserlerle vatandaşlar keyifli saatler yaşarken, Sertavul Yayalası’nın soğuğuna aldırış etmeden doyasıya eğlendiler.