Partiler Merkez adaylarını belirledi.

Partiler Merkez adaylarını belirledi.
31 Mart seçimlerine hazırlanan partiler adaylarını belirlediler.
Öncelikle neden böyle bir manşet attık? Partiler seçimi beka meselesi haline getirmesi bize bu manşet atmamıza neden oldu. Ayrıca AK Parti ve Saadet Partisi adaylarının soy ismlerinin ŞAHİN olması ve MHP adayının ismi SAVAŞ olması bizede " Şahinler Savaşıyor" manşeti atmamıza vesile olduğunu belirtmek istiyoruz.
 
Siyasi Partiler 31 mart seçimleri için adaylarını belirlediler. Cumhur ittifakının partileri AK Parti ve MHP Özellikle; İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde ittifak sağlarken, Millet İttifakının partileri CHP ve İYİ Parti'de aynı şekilde güçlerini birleştirdiler.
 
Cumhur ve Millet İttifakları Büyükşehirler ve Diğer illerde ittifak sağlarken, Saadet Partisi ise tek başına seçime girme kararı aldı.
 
Karaman'da ise Partiler arasında ittifak meydana gelmedi. Cumhur İttifakının Partileri olan AK Parti ve MHP kendi adaylarını çıkardılar. Cumhur İttifakında adayını ilk açıklayan parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Savaş Kalaycı ile yola çıkan MHP adayı ile çok iddialı gözüküyor. Özellikle AK Parti tabanından büyük destek gören Savaş Kalaycı'nın anketlerde hep birinci olması kafaları karıştırıyor. Bugüne kadar belki de 20 kadar farklı anketler düzenlendi. Bu anketlerin hemen hemen hepsinde MHP'nin adayı Savaş Kalaycı birinci çıkarken arkasından AK Parti'nin adayı Mahmut Sami Şahin geliyor.
 
Ekonomik sıkıntı ve enflasyon hükümete kan kaybettirirken ardı arkasına kesilmeyen zamlar ve Poşet parası gibi gelişmelerde AK Parti'ye tepkiyi arttırıyor. Bu gelişmeleri fırsata çeviren MHP oyunu arttıran tek parti olarak görülüyor.
 
16 yıldır İktidarda olan ve Karaman'da her seçimde ara farkla birinci olan AK Parti'nin adayı ise Mahmut Sami Şahin oldu. Daha önce Konya'da faaliyet gösteren ve aslen Karaman'lı olan Mahmut Sami Şahin'in gelişi beraberinde tartışmaları da getirmişti. Konya'lı Aday - İthal Aday gibi tartışmalar yapılırken Karamaninsesi.com Genel Yayın yönetmeni Gazeteci Hüseyin Ölger'in Mahmut Sami Şahin'in Ailesi ile yaptığı röportajdan sonra deyim yerindeyse ithal aday tartışmaları bıçak gibi kesildi. Tarafsız gazetecilik görevini yapan Karamaninsesi.com Mahmut Sami Şahin'e nefes aldırdı diyebiliriz.
Aradan yaklaşık 3 hafta geçti. Mahmut Sami Şahin esnafı geziyor ve kendini anlatma fırsatı bulması AK Parti'yi biraz toparladı. Ama ne var ki MHP'nin yükselişinin önüne şuan itibariyle geçti diyemeyiz.
 
Saadet Partisinin adayı Şaban Şahin ismi de geçtiğimiz Cumartesi günü açıklandı. Okuyucularımızın "Şaban tekrar mı aday oldu" sorusunu sorduğunu duyar gibiyiz. Lakin şu da bir gerçek ki Şaban Şahin her seçimde adaylar içerisinde ki en dürüst ve samimi aday olarak görülmesi Milli Görüş hareketinin kıymetini bir daha gösteriyor.
 
Merak edilen diğer bir partide şüphesiz İYİ Parti oldu. Giridiği ilk seçimde barajı aşarak Türk Siyasetinde yerini alan İYİ Parti bu seçimde de kendi adayı ile seçimlere katılacak.
Zühtü Bahadır Bayraç'ı aday gösteren İYİ Parti Üçüncü parti olarak yerini alacağa benziyor. CHP'den büyük ilgi gören İYİ Parti bu seçimde de gücünü koruması bekleniyor.
 
Millet ittfakının desteğiyle Karaman'da 1 Milletvekili çıkaran CHP ise bu seçimde pekte iddialı gözükmüyor. CHP'de kimse aday gözükmek istemezken sadece 1 aday adayı yani Emin Ege başvuru yapmış ve CHP Genel Merkezi de çaresiz olarak Emin Ege'yi Başkan adayı olarak gösterdi.
 
Bakalım 31 Mart seçimlerinde Karaman'da neler olacak. AK Parti önceki seçimlerde olduğu gibi ara farkla kazanabilecek mi? Yoksa Sessiz yığınların sesi konumunda ki Savaş Kalaycı mı ipi gögüsleyecek bunu hep beraber göreceğiz.