POLİS KATİLİNİN TALEBİ MAHKEME SALONUNDAKİLERİ ŞAŞIRTTI

POLİS KATİLİNİN TALEBİ MAHKEME SALONUNDAKİLERİ ŞAŞIRTTI
"Beni vurdular hak iddia edebilir miyim"
Konyaʹda radar uygulaması yapan polis memurunu şehit eden, bir astsubayı yaralayan ve vurularak etkisiz hale getirilen zanlının mahkemede, "beni vurdular hak iddia edebilir miyim" diye sorduğu öğrenildi.
Geçtiğimiz Salı günü Konya Karaman Karayolu Avdul köyü girişinde radar uygulaması yapan 15 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Ömer Durmaz, yakın mesafeden ateş edilerek öldürülmüştü. Olayla ilgili radar aracını inceleyen polis, zanlının üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan Dinçer (21) olduğunu ve motosikletle radar aracına yaklaşarak polisi şehit ettiğini tespit etmişti. Olaydan yaklaşık 24 saat sonra Çumra ilçesine bağlı Kuzucu köyünde olduğu tespit edilen Hakan Dinçerʹle polis ve jandarma çatışmaya girmiş, bir astsubay yaralanırken, zanlı ayaklarından vurularak etkisiz hale getirilmişti. Ellerine kelepçe vurulan zanlı, 2 gün kaldığı hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından dün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.
 
MAHKEMEDE HAK İDDİA ETMEK İSTEMİŞ
Dün Çumra Adliyesiʹnde savcıya ifade verdikten sonda nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlı Hakan Dinçerʹin talebi mahkemeyi bile şaşırttı. Kim olursa olsun, önüme çıkan ilk kişiyi öldürecektim, polis çıktı diye ifade veren zanlı nöbetçi mahkemede, "Beni bacaklarımdan vurdular, ben hak iddia edebilir miyim" diye sorunca salonda bulunanlar şaşkınlık geçirdi. Daha sonra mahkeme heyeti zanlıyı tutuklayarak Konya E Tipi Cezaeviʹne gönderdi.
Öte yandan, olayın tamamen bireysel bir eylem olup olmadığı ile ilgili polis ve jandarmanın önümüzdeki günlerde çalışmasını sürdürmesi bekleniyor.