Ova Köylüler Adem Kapar’ı Protesto ettiler

Ova Köylüler Adem Kapar’ı Protesto ettiler
Çoğlu, Karacaören ve Eğilmez Köyü sakinleri İl genel Meclis Başkanı Adem Kapar’ı Protesto ettiler.
Dün öğlen saatlerinde Ova köyünde ki üç köy özel idarenin hizmet anlayışını protesto etmek için Çoğlu Karacaören kavşağında çocuklarla birlikte bir araya gelerek İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar’ı protesto etti.
 
Karacaören köyü muhtarı Mustafa Karaduman, Adem Kapar ile görüştüğünü ve Yolun yapılamayacağını, Devletin Parasının olmadığını söyledi dedi.
Adem Kapar’ın kendi köyünün olduğu Dağ köylerine torpil yapıldığını iddia eden Karacaören muhtarı Mustafa Karaduman; “ Hakkımızı istiyoruz, yolumuzu istiyoruz. Ova köyü vergi vermiyor mu? Sadece Dağ köylerimi vergi yatırıyor. 2018 yılında 1. Sınıf yol ağına alınana Eğilmez ve Burnova arası yol yapılacaktı Karacaören de kaldı. İl Genel Meclisine vardım bu niye böyle oldu dedim bana dedi ki; Muhtarım ödenek, Devletin parası yok dedi. Madem para yok niye Kılbasan’a, Yollarbaşına, Morcalı’ya, Çakırbağının köy içi yollarına nereden geldi bu ödenek hani devletin parası yoktu? İl Genel Meclisinde Krallık vardır. Öbür encümen azalarının haberi bile yoktur kamyonların Yollarbaşına gittiğinden. Karamanın 94 köyü var 94 ne de adaletli davranmasını istiyoruz. Özel İdarenin kepçeleri kamyonları hep dağlık köyüne hizmet götürmektedir. Bunun da tek sorumlusu Adem Kapar’dır.” Dedi.
 
Protestoya okula götürülen öğrencilerinde katılması büyük ses getirirken Karacaören Muhtarı Mustafa Karaduman, Eğilmez Muhtarı Musa Türegün ve Burunoba köyü muhtarı Ramazan Akdoğan katıldı. Protestodan sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Edindiğimiz bilgilere göre Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karacaören köyü Muhtarı Mustafa Karaduman’ı aradığı ve olay hakkında bilgi aldığı öğrenildi.