Otomotiv Sektörünün Kalbi Konyada Attı

Otomotiv Sektörünün Kalbi Konyada Attı
Konya Sanayi Odası (KSO), Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliği ile Konya’da “Otomotivin Geleceği ve Cazibe Merkezi Konya” paneli gerçekleştirildi.

Türkiye’nin kendi yerli otomobilini üretmek için yaptığı çalışmalarla, dünya otomotiv sektöründe yaşanan gelişmelerin konuşulduğu panelde, Konya’nın yerli otomobil yatırımına ev sahipliği yapmak için kararlı olduğunun altı çizildi.

Panelin açılışında konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yerli otomobil üretiminin ve yatırımının Konya’nın önemli gündemleri arasında yer aldığını ifade etti. Konya’nın yerli otomobil üretiminde paydaşlardan biri olmak istediğinin altını çizen Akyürek, “Bu otomobilin Konya’da üretilmesini arzu ediyor, talep ediyoruz. Konya olarak böyle bir yatırıma ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyacağız. Bu konuda elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Konya sanayisiyle gurur duyduklarını da anlatan Akyürek, “Biz Konya sanayisiyle gurur duyuyoruz. Geçmişte tarımsal üretim merkezi olan Konya, bunun yanında artık pek çok sektörde büyük bir sanayi şehri haline geldi. Bu Konya adına, ülkemiz adına gurur verici. Üretimin, sanayi sektörünün Konya’nın gelişmesinde büyük payı var. Bugün Konya otomotiv yan sanayinde üretim yapan firmalar dünyanın pek çok ülkesine ürün gönderiyor. Sektörde ciddi bir alt yapımız var” diye konuştu.

MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger de, otomotiv sanayi ile ilgili bilgi vererek, sektörün dünyada 80 milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.

“Türkiye, artık kendi otomobilini de üretecek”

Açılış konuşmalarının ardından KSO Başkanı Memiş Kütükcü, otomotiv sektörünü değerlendirerek, “Konya Sanayisi ve Konya Otomotiv Sektörü” başlıklı bir sunum yaptı.

Otomotiv sektörünün geçtiğimiz yıl 4 trilyon dolar ile dünya ekonomisinin yüzde 5’ini oluşturduğunu ve dünyanın en büyük 4. ekonomisi olarak kabul edildiğini ifade eden Kütükcü, “Dünyada bu kadar büyük bir öneme sahip otomotiv sektörü, Türkiye açısından da elbette çok kıymetli. Türkiye, taşıt araçları üretiminde Avrupa’da 5, dünyada ise 15. sırada. Avrupa’nın en büyük ticari araç üreticisiyiz. Geçtiğimiz yıl ülkemizde bir milyon 486 bin araç üretildi ve bir milyon 141 bin araç ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye, otomotivde bir milyon adet üretimi aşarak, bu konudaki üretim yeteneğini ortaya koymuş bir ülke. Zira tüm bu rakamların ve üretim yeteneğinin ötesinde, artık Türkiye’nin kendi otomobilini üretmeye başlayacağı bir sürece fiilen girmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar uluslararası birçok markanın araçlarını üreten Türkiye, artık kendi otomobilini de üretecek” diye konuştu.

“Konya, yerli otomobile her türlü desteği vermeye hazır”

Kütükcü, konuşmasında Konya olarak Türkiye’nin kendi yerli otomobilini üretmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve bu yatırıma ev sahipliği yapmak istediklerini de vurguladı. Sunumunda otomotiv endüstrisinin Konya ihracatında önemli bir yerde olduğunun da altını çizen Kütükcü, “Toplam ihracatımızın yüzde 21’ini bu sektör tek başına yapıyor. Sektörde Türkiye’nin ilk kümelenme projesini Konya hayata geçirdi. Otomotiv endüstrisi sektöründe odamız kayıtlarına göre 400 civarında üretici firmamız var ve 10 bin kişinin üzerinde istihdam sağıyorlar. Ayrıca Konya otomotiv sanayi güçlü yapısı ile gün geçtikçe kapasitesini ve kabiliyetlerini geliştirmeye de devam ediyor. Öte yandan lojistik avantajlarımız da giderek artıyor” ifadelerini kullandı.

Kütükcü’nün konuşmasının ardından panele geçildi. Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Osman Sever’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu’nda yer alan firmalardan Kıraça Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’ndan Kağan Yıldırım, endüstriyel analiz-araştırma ve danışmanlık firması Frost&Sullivan yetkilisi Melih Nalcıoğlu ile Ar-Ge ve danışmanlık hizmeti sunan Sistem Global Danışmanlık firmasından Hüseyin Karslıoğlu katıldı.