Orman Bölge Müdürlüğü, Okulları Fidanlarla Beziyor

Orman Bölge Müdürlüğü, Okulları Fidanlarla Beziyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle başlatılan "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde fidan dikimleri ve bahçe düzenlemesi yapıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 2014-2015 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesi, yeni inşaat nedeniyle tahrip olunca, okulun yeniden yeşil bir çehreye kavuşması için ilk kez Mersin Orman Bölge Müdürlüğünce 2016 yılında etüt proje ve ağaçlandırma çalışmalarına başlandığını belirtti. Yılmaz, “Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak, 2011 yılından günümüze kadar ‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamındaki çalışmalar sonucu 706 okul bahçesinde 640 dekar alanda ağaçlandırma, peyzaj ve bakım çalışmaları yapılmış olup, sosyal ormancılığımız açısından büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Önümüzdeki süreçte de Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun da talimatları gereği okullarımızın bahçelerini ağaçlandırarak çocuklarımıza daha yeşil bir ortam kazandırılması çalışmalarına Orman Genel Müdürlüğü olarak ivme kazandırıp, gerekli olan desteği sağlayacağız. Küçük yaşlardan itibaren çocuklara ağaç, orman ve doğa sevgisinin aşılanması gerekiyor. Bu anlamda fidan dikimi projesi gerçekten çok önemli. Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin dikilen bu fidanlara sahip çıkacağına ve özenle büyüteceğine inanıyorum” dedi.

Ahi Evran İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri ise yapılan çalışmalar için Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na teşekkür belgesi hazırlayarak şükranlarını sundular. Dikilen fidanlar, okul yönetimine ve öğrencilere emanet edildi.