Orhan Soydan büyük Ses getirdi.

Orhan Soydan büyük Ses getirdi.
Saadet Partisinin adayı Orhan Soydan ismi açıklandıktan sonra özellikle fabrika işçileri büyük sevinç yaşadı.

Siyasi Partiler dün adaylarını açıklamasının ardından hareketlilik başladı. AK Parti adayları çok şaşırtırken, Saadet Partisinin adayı Orhan Soydan büyük ses getirdi. 

Tek Gıda-İş Karaman İl temsilciliği görevini yapan Orhan Soydan yıllrdır işçilerin hakkını korumak için Fabrika önlerinde grev yapmış ve birçok fabrikada sendika hakkını kazanarak işçilerin gelirlerinin artmasına vesile olmuştu. 12 saat çalışan kadın işçilerin evlerine vakit ayıramadığından dolayı 8 saat çalışmaları için Organize Sanayide büyük görev üstlenen Orhan Soydan başarılı bir sonuç elde ederek kadın işçilerin 8 saat çalışmasını sağlamıştı. 

Haber siteimizi ziyaret eden Saadet Partisi Karaman Milletvekili 1. sıra adayı Orhan Soydan, " Hayatımız siyaset ve sendikada geçti. Milli Görüş kadrolarının her bünyesinde görev alarak hizmet verdik. Allah'a şükürler olsun ki bugün Saadet Partisi'nin Karaman Milletvekili adayı olarak göreve devam ediyoruz. Biz seferle mükellefiz zafer Allah'ındır. Eğer Milletvekili seçilirsek Karaman halkını ve Karaman işçilerinin haklarını savunmak için gerekirse Meclisi ayağa kaldırırız. Afaki konuşmuyorum, Bizim mesleğimiz bu. Onun için aziz halkımdan 'Bu sefer Saadet' demelerini istiyoruz." dedi. 

 

ORHAN SOYDAN KİMDİR?

 
1966 Tarihinde Karaman’da doğdu.
İlkokulu köyünde, orta ve lise tahsilini Karaman İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.
Uzun süre çeşitli alanlarda esnaflık yaptıktan sonra, 2 yıl süreyle yönetici olarak hizmet verdi.
 
Tekgıda-İş Sendikası Konya Şube Başkanlığı, Karaman Özürlüler Derneği kurucu üyeliği ve Başkan yardımcılığı, Karaman Mutlular Derneği Kurucu üyeliği ve Emekliler Derneği Karaman Şubesi Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu.
 
25 Yıl Milli Görüş’ün partileri olan Refah Partisi, Fazilet Partisi, Saadet Partisi’nde Teşkilat Başkanı Olarak Görev yaptı.
Halen Tekgıda-İş Sendikası Karaman il Temsilciliği ve Karaman Mümine Hatun Mahallesinde Camii Yaptırma Derneği Başkanlığı görevlerine devam etmektedir.
 
24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde Saadet Partisi’nden 1. sıra milletvekili adayı gösterildi.
Evli ve 3 çocuk babasıdır.