Orhan Soydan Hükümeti sert bir dille eleştirdi.

Orhan Soydan Hükümeti sert bir dille eleştirdi.
Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanı Orhan Soydan hükümeti yerden yere vurdu.

Geçen hafta Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Orhan Soydan, Hükümetin Kıdem Tazminatını bitirecek olan yeni yasayı sert bir dille eleştirerek bu yanlıştan vaz geçin dedi.

"İktidar sahipleri siz nasıl bir iktidar sınız ki orucu hep çalışanlara tutturuyor Bayramı ise sermaye ile yapıyorsunuz." diyen Saadet Partisinin Merkez İlçe Başkanı Orhan Soydan; "Bu dünyada hiçbir canlı vazgeçilmez değildir bu davranışlarınıza devam ederseniz tarihin tozlu raflarında yerinizi alırsınız." dedi.

Orhan Soydan yaptığı basın açıklamasında; " Bu hükümet kime hizmet ediyor meclis genel kurulunda görüşülmekte olan torba yasa içerisindeki çalışma hayatı ile ilgili düzenleme işçileri kölelik düzeni değil adeta bu hükümet işçilerle alay ediyor dalga geçiyor zaten köle düzeninde çalışan işçi bu çıkacak olan kanun ile artık kıdem tazminatı ihbar tazminatı ve emeklilik hayal oluyor

İktidar sahipleri siz nasıl bir iktidar sınız ki orucu hep çalışanlara tutturuyor Bayramı ise sermaye ile yapıyorsunuz. Bu dünyada hiçbir canlı vazgeçilmez değildir bu davranışlarınıza devam ederseniz tarihin tozlu raflarında yerinizi alırsınız. Şehrin mezar taşları nice Ben vazgeçilmezim diyenlerle dolu.
 
Çıkaracak olduğunuz bu yasa ile zaten asgari ücretle geçineyen eşini ve çocuklarını çalıştırmak zorunda olan bir babaya sana bir ay çalışmak fazla gel 9 gün çalış sana çok bile diyerek dalga geçme yasasıdır.
 
Tarihte birçok hükümetler ne zaman sıkıştılar darda kaldılar hepsi de işçinin alın terine göz dikmişlerdir siz de aynısını yapmaktasınız elinizi işçinin emeğinin ve gözyaşının üzerinden çekiniz ve bu yasayı acilen torbadan çıkarınız.
 
3 işçi konfederasyonu televizyonlara çıkıp kıdem tazminatı son kalemiz dir diye açıklama yapıyorlar sormazlar mı bundan önceki hayallerimizin tamamını bu hükümet tarumar edip yerleyeksan ederken sıranın son kaleye geleceğini bilmiyor muydunuz milli görüş iktidarların da biz %30 zam isteriz diye ayak direten konfederasyon başkanına muhterem genel başkanımız Necmettin Erbakan %30 yetmez %50 eşel mobil sistemi ile maaşlarımız %100 50'ye çıkmamış mıydı o gün o iktidara sahip çıksaydınız bugün son kalemize hücum eden iktidar ile karşı karşıya kalmayacaktınız.
 
Bu yasayı meclis gündemine getiren iktidar sahipleri ileriki yıllarda kabirleri ziyaret edilip hayır dua edilen iki lider Mustafa Kemal Atatürk ve Necmettin Erbakan gibi hayırlarla yad edilip arkanızdan dua gönderecek bir nesil istiyorsanız bu kölelik değil adeta çalışan kesim ile alay edip dalga geçer gibi olan yasayı bir an önce meclis gündeminden kaldırın ve çalışan kesimin hakkını verin.