Oprukçu Ereğli'yi anlattı

Oprukçu Ereğli'yi anlattı
Başkan Oprukçu Selçuklu Kültür Sanat Derneği’nde Ereğli’yi Anlattı
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen “Ereğli’nin Tarih ve Kültürü” adlı konferansa katılarak Ereğli tarihi ile ilgili sunum yaptı ve Belediye hizmetleri hakkında önemli noktalara değindi.
 
“EREĞLİ’YE BELEDİYE BAŞKANI OLMANIN ŞEREFİNİ YAŞIYORUM”
 
Başkan Oprukçu, Ereğli sevdasını Ereğli Konya’nın güzel bir ilçesi, sevilesi bir şehir hakikaten Ereğli’de doğup büyüyen herkes Ereğli’yi çok sever, Ereğli’den gelip geçen de Ereğli’yi çok sever ifadeleriyle dile getirdi ve sevdası olan Ereğli’ye Belediye Başkanı olmanın şerefini yaşadığını ifade etti.
 
Daha önceki Belediye Başkanlığı döneminde; Oğuz Ata Sosyal Tesisleri, Uğurlu Camii, Ulu Cami önündeki 20 yıldır bitirilemeyen ve kirlilik arz eden binanın ortadan kaldırılarak yaptığı Ulu Cami Devlet Bahçeli Meydanı gibi birçok önemli hizmetlerini dile getirdi. Daha sonra Ereğli’nin tarihi geçmişinden bahseden Başkan Oprukçu, Ereğli’nin mübarek bir şehir olduğunu ifade ederek doğal güzelliklerini ve potansiyelini gözler önüne serdi.
 
Ereğli’ye yapılan hizmetlere de değinen Başkan Oprukçu, daha önceki hizmet döneminde Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 hektarlık alana 158 hektarlık alan ekleyerek 258 hektara çıkardığını, şimdi ise 139 hektarlık bir alanı daha ilave etmeye uğraştığını belirterek ciddi manada fabrika kurulması ile tarımsal üretime katma değer katmasını amaçladıklarını belirtti. Akhüyük’te yaptıkları çalışmaları anlatan Oprukçu, termal havuzlar yaparak hemşerilerinin istifade ettiğini ama açtıkları sondaj kuyuları ile daha yükseklikte sıcaklığa erişmek suretiyle bir taraftan termal sera olarak, bir yandan şehrin ısıtılmasıyla enerjinin kullanılması ve istihdam imkanı sağlamasını amaçladıklarını belirtti. Yoğun uğraşlar sonucunda Adabağ’da 2 Milyon 700 Bin metrekarelik bir alanın 30 yıllık irtifak hakkını Belediye’ye alarak organik tarım yapılması ve istihdama katkı sunması için kullandıklarını ve şu an 2 Milyonun üzerinde bir fide ekimi gerçekleştirdiklerini, Oğuz Ata Sosyal Tesisleri’nde olduğu gibi, Taş Evler’de de Korkut Ata Sosyal Tesisleri’ni Ereğli’nin geleceğine armağan edeceklerini ifade ederek Ereğli’yi güzelleştirmeye, karanlık ve kirli bir alan bırakmamaya azami gayret gösterdiklerini ifade etti. Kentsel Dönüşüm projesi ile de sağlıklı bir dönüşümü temin ederek Ereğli bundan sonra huzurun besmelesinin çekildiği bir şehir olacak şeklinde konuştu.
 
Program, Selçukya Kültür Sanat Derneği Fatma Polat’ın Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu’ya plaket takdimiyle sona erdi.