Okulun sürekli Para istemesi velileri bıktırdı.

Okulun sürekli Para istemesi velileri bıktırdı.
Larende Mahallesinde ki bir İlkokulda sürekli para isteme iddiası velileri bıktırdı.

Larende mahallesinde ki bir ilkokulda sürekli para istediğini iddia eden öğrenci velileri bundan artık bıktıklarını belirttiler.

Öğrenci Velileri Gazetemizi arayarak okulun her ay para istediğini iddia etmeleri üzerine gazetemiz BİMER aracılığıyla olayın resmi boyutunu araştırdı.

Okul idarecileri BİMER aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Okul öncesi eğitim hizmeti resmi okul öncesi eğitim kurumlarında ücretsizdir. Ancak çocukların beslenme, temizlik ve eğitim programının uygulanmasına yönelik eğitim materyalleri için ücret (270TL) alınır.” Denildi.

Yapılan telefon görüşmesinde 270 TL’yi bir defalığına talep ettiklerini belirten okul idarecileri her ay istenen “Beslenme”  parası hakkında bir şey söyleyemedi. Çünkü BİMER tarafından yapılan açıklamada, Okul öncesi eğitim için istenen 270 TL’nin içeresinde “Beslenme” de dâhil deniliyor ama okul yönetimi ayrıca Velilerden her ay Beslenme hazırlanmasını talep ediyorlar, Bir Beslenme 90-100 TL civarında oluyor.

İDDİALARA GÖRE OKUL DEĞİL BANKA SANKİ

Anasınıfı için her ay 90-100 TL civarında Beslenme için para harcayan Velilerin masrafları bu kadarla da kalmıyor. Sınav parası, fotokobiler ve diğer bazı giderler içinde öğrenci başına  yaklaşık 60 TL civarında para istedikleri iddia edildi. Ortalama 400 öğrenci bulunsa 60’den yaklaşık her ay 24.000 TL civarında para ediyor. Tabii okul yönetimi velilerin kaçından parayı alabiliyor net olarak bilinmiyor bunun nedeni ise aldıkları para karşılığında hiçbir makbuz kesilmemesi.

Öğrenci velileriyle görüşen Gazetemiz, “ Peki ödediğiniz paraların makbuzunu alıyor musunuz?” sorusuna Veliler; “Hayır hiçbir makbuz vermiyorlar.” Şeklinde açıklama yapmaları farklı düşüncelere neden olmaya sebep oluyor.  

ALIN ÇOCUĞUNUZU OKULDAN

Gazetemize açıklama yapan veliler şok iddialarda bulundular. İddiaya göre bu paraları ödemek istemeyen velilere okul idarecileri ; “ Parayı vermiyorsanız alın çocuğunuzu okuldan, karşıda imam hatip var gidin orada okutun.” Diyerek Öğrenci velilerini azarladığı iddia edildi.