Okulların Koranavirüsle Mücadele Yol Haritası Belirlendi

Okulların Koranavirüsle Mücadele Yol Haritası Belirlendi
İl Müdürü Çalışkan: “Okullarımız, 21 Eylüle Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu Doğrultusunda Hazırlanıyor”

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu’ndaki şartlara göre hazırlıklarını sürdüren  Karaman Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 
Karaman Lisesi Müdürü Hasan Erkan’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu, koronavirüs ile mücadelede yol gösterici bir kaynak olduğunu söyledi. 
Mehmet Çalışkan, “Mart ayından itibaren eğitim konusunda farklı bir dönem yaşıyoruz. Öğrencilerimizin daha temiz ve sağlıklı ortamlarda eğitim alabilmesi için Bakanlığımız tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu hazırlandı. Yayımlanan kılavuz yeni dönemde okullarımızın hijyen konusunda sorumluluklarını yerine getirmesi noktasında bir rehber olacak. Ayrıca Bakanlığımız koronavirüs sonrası dönemde okulların hijyen konusunda daha yüksek standartları yerine getirmesi için yol haritasını çizmiştir” dedi.
Kılavuzda salgın türleri ve bulaş yollar, korunma ve kontrol önlemleri, sosyal ve ortak kullanım alanları, iş sağlığı ve güvenliği donanımları gibi başlıklar yer alıyor diyen İl Müdürü Çalışkan, “Koridorlar, öğretmenler odası, sınıflar, ıslak mekânlar, bahçe gibi alanlar kılavuzda belirlenen şartlara uygun olarak dizayn edilecek. Her eğitim kurumu kılavuzda yer alan standartları uygulamakta sorumludur. Bizler öğrencilerimize kapılarımızı açacağımız 21 Eylül tarihine kadar tüm okullarımızı Bakanlığımızın belirlediği standartlara uygun olarak hazırlayacağız. Karaman Lisesi yöneticilerini okullarında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu için tıklayınız:
/meb_iys_dosyalar/2020_08/27164730_28133804_ETM_KURUMLARI_KILAVUZ_BASKI_4.pdf