Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır
İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle Bir Araya Geldi

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına az süre kala eğitim öğretim hazırlıklarının değerlendirildiği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.
Toplantıya katılanların geçmiş kurban bayramını tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, toplantıda ilk olarak taşımalı eğitim konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle görüş alışverişinde bulundu. Kuntoğlu taşımalı eğitim konusunda tüm hazırlıkların yapıldığına dikkat çekerek il olarak bu konuda herhangi bir problemin yaşanmayacağını söyledi. 
İl Müdürü Kuntoğlu 1.- 5. ve 9. sınıf öğrencilerine geçen yıl uygulanan Okula Uyum Haftası Eğitimlerinin bu yılda devam edeceğini ifade etti. Ücretli öğretmen başvuruları ve görevlendirme konusunda da bilgiler aktaran Kuntoğlu, başvuruların bu yıl e-devlet üzerinden yapıldığının altını çizdi. Kuntoğlu ücretli öğretmen görevlendirmelerinde branş esasına dikkat edilmesini ve görevlendirmelerin zamanında yapılarak derslerin boş geçmemesine özen gösterilmesini istedi. 
Liselere Geçiş Sistemine ayrı bir parantez açan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Karaman’da liselere yerleşen öğrencilerin oranının yüzde doksan sekize ulaştığını söyledi. Kuntoğlu, “Şuan itibariyle öğrencilerimizin liselere yerleştirilmesi sürecinde bir sıkıntımız olmadı” diye konuştu. 
Toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bölgeleri Yönergesi, Eğitim Kurulları Yönergesi ve Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi değerlendirilirken mesleki çalışmalarla ilgili hazırlıklar ele alındı.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri de yürütülen eğitim öğretim çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmelerin ardından istek ve görüşlerini İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na iletti.
Toplantıda ayrıca okulların donatım ve onarımlarında yapılan hazırlıklar, tasarruf tedbirleri, İlköğretim Haftası Kutlamasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.