Okul Sporlarında Yeni Sezon Heyecanı Başladı

Okul Sporlarında Yeni Sezon Heyecanı Başladı
Karaman’da, 2018 – 2019 eğitim öğretim yılı okul sporları sezonu gençler kategorilerinde düzenlenen atletizm, judo ve masa tenisi müsabakaları ile başladı.

Karaman’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen okullar arası il birinciliği müsabakaları atletizm, judo ve masa tenisi branşlarında düzenlenen müsabakalar ile başladı. Her yıl il merkezi ve ilçelerde Mayıs ayına kadar devam edecek müsabakalar futbol, voleybol, basketbol, hentbol, güreş, dart, taekwondo ve ritmik cimnastik gibi bir çok spor branşında binlerce öğrencinin katılımı ile devam edecek. Müsabakalar sonucunda takım halinde derece elde eden okullara düzenlenecek ödül töreni ile kupa, sporculara ise madalya verilecek. Farklı spor branşlarında kategorilerinde derece elde eden okul takımları ve sporcular yapılacak olan grup, çeyrek final ve final müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı kazanacak.
“Yeni Spor Branşlarıyla Daha Heyecanlı Bir Sezon Olacak”
Okul sporları müsabakalarına bu yıl farklı spor branşlarının eklendiğini ve sporseverleri bir birinden heyecanlı müsabakaların beklendiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Okul sporlarında yeni sezonunun öncelikle tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah her yıl olduğu gibi bu yılda hoşgörülü ve bir birinden heyecanlı geçen karşılaşmaların yapılacağı güzel bir sezon geçireceğiz. Karaman olarak Türkiye genelinde okul sporları müsabakalarına katılım bakımından en iyi illerden biriyiz. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl ritmik cimnastik, oryantiring, bocce, modern pentatlon ve bowling gibi birçok yeni spor branşlarımızı okul sporlarına ekleyerek katılım sayısını en üst seviyeye çıkarmaya çalışacağız. Okul sporları müsabakalarında yer alan tüm okul takımlarımıza, sporcularımıza, beden eğitimi öğretmenlerimize ve okul yönetimlerine başarılar diliyorum” dedi.