Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi
2019 - 2020 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının değerlendirildiği Okul Müdürleri Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt başkanlığında yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.
Toplantıya katılan yöneticileri selamlayarak konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, 2019 - 2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek geçtiğimiz yıl elde edilen başarıların artarak devam edeceği yeni bir eğitim yılının yaşanması temennisinde bulundu. 
“Eğitim anlayışımızın merkezinde mutlu çocuklarımız var.”
Okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin toplumun bugünü ve yarını için çok önemli bir rol üstlendiğini belirten İl Müdürü Kurt, “Eğitimciler olarak dünün muhasebesi ile bugünü tasarlayıp daha güzel bir geleceğe ilerliyoruz. Öğrencilerimizin kişilik ve kabiliyet potansiyelleri doğrultusunda mutlu oldukları bir eğitimle, arzuladıkları hayata ve mesleğe kavuşmalarını istiyoruz. Eğitim anlayışımızın merkezinde mutlu çocuklarımız var. Bu noktada başarılı olmamız için bir önceki yıla göre daha fazla çalışmalı ve daha zengin projelere imza atmalıyız.” dedi. 
“Beceri ve ahlaki davranışları geliştiren bir eğitim anlayışı ortaya koyma gayretindeyiz.”
Öğretmen ve öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmaları önemsediğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, “Ulusal ve yerel ajanslarla ortak yürütülen proje başvuruları için Ar-Ge birimimizden destek alabilirsiniz. Bunun dışında ülke bazında başlatılan projelere öğrencilerimizin katılımı noktasında daima gayret gösterilmeli. Sınavlara odaklanmak yerine beceri ve ahlaki davranışları geliştiren bir eğitim anlayışı ortaya koyma gayretindeyiz. Nitelikli kitap okuyan, anlama ve anlatım becerileri kuvvetli öğrenciler birçok alanda başarılı sonuçlar alacaktır. Onun için sosyal ve akademik başarıyı artıran, günlük kitap okumaya yönelik okullarımızda yürütülen çalışmaya bu yıl da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 
“İlimiz, gerek eğitim imkânları gerekse sonuçlar bakımından bölge ve ülke genelinde iyi bir durumda”
İl Müdürü Abdurrahman Kurt, merkezi sınav sonuçlarına da değinerek kamuoyunda yer alan sıralama sonuçlarının eksik yorumlandığını belirtti. İl Müdürü Kurt “Sınav istatistiklerine çok fazla değişken etki eder. Sadece bir yönüyle oluşturulmuş ülke sıralaması çok da gerçeği yansıtmıyor. Her yılın ilimiz sınav sonuçlarını önceki yıllara kıyasla, farklı etkenleri de göz önünde bulundurarak değerlendirmeler yapıyoruz. Örneğin bu yıl öğrencilerin sınava katılım oranı illere göre değişkenlik gösterdi. Bu da sıralamayı doğrudan etkiliyor. İlimizin gerek eğitim imkânları gerekse sonuçlar bakımından bölge ve ülke genelinde iyi bir durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.” diyerek konuşmasını sürdürdü.   
Hayırsevere Teşekkür Ediyor, Şehidimizi Rahmetle Anıyoruz
Bu yıl açılan yeni okullar, okullarda yapılan onarım ve yenileme çalışmalarıyla konuşmasına devam eden Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Kurt, yapımı tamamlanan Rafet Nas İmam Hatip Ortaokulu ve Şehit Muhammed Ali Mevlüt Dündar Ortaokulunda eğitim öğretimin başladığı bilgisini verdi. İl Müdürü Kurt, bu vesileyle eğitime sağladığı destekleri dolayısıyla hayırsever işadamına teşekkür etti ve şehidimize rahmet diledi.
Daha sonra toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Doğan, Maarif Müfettişleri Koordinatörü ve Şube Müdürleri tarafından okul yönetimi ve liderliğe yönelik yetki, görev ve sorumlulukların yerine getirilmesine ilişkin bilgilendirmelerde bulunuldu. Yönetmelik ve yönergelerde yapılan son değişiklikler ele alınarak okul yöneticilerinin soruları cevaplandırıldı.
Toplantı, dilek ve temennilerin ardından sona erdi.