Okka: Konyaya Yönelik Yürütülen Karalama Adımlarını Şiddetle Kınıyoruz

Okka: Konyaya Yönelik Yürütülen Karalama Adımlarını Şiddetle Kınıyoruz
MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, son günlerde bazı basın yayın organlarında Konya ve Konya halkına yapılan haksız ve mesnetsiz yakıştırmasını sert bir dille eleştirdi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka yaptığı açıklamada, “Fethullahçı terör örgütü üzerinden bazı basın-yayın organları Konya ve Konya halkına yönelik algı operasyonları düzenlenmektedir. Son günlerde ülke genelinde olduğu gibi Konya’da da FETÖ’ye yönelik operasyonlar devam etmektedir. 1000 yıllık Kadim Başkent ve Anadolu’nun omurgası olan Konya, her alanda öncü olduğu gibi FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlarda öncü şehirdir. İlk açılan FETÖ davası Konya’da açılmış, ilk operasyonlar da Konya’da yapılmıştır. Ayrıca Konya, darbe girişimini duyar duymaz ilk meydanlara inen şehirlerarasındadır. Selçuklular döneminde başkentlik yapmış Konya, ulusal basın tarafından hedef haline getirilmiş ve bir takım yakışıksız mesnetsiz benzetmelerde bulunulmuştur. Darbe girişimini duyar duymaz meydanlara inen ve günlerce meydanları boş bırakmayarak ülkesini, vatanını ve dinini savunan Konya halkına bu yakıştırmaları yapmak son derece yanlıştır. Konya’ya yönelik yürütülen karalama adımlarını şiddetle kınıyoruz. Konya’yı ve içinde barındırdığı değerleri bilmeyenlerin bu tür bir çaba içine girmesi son derece anlamsızdır. Unutulmamalıdır ki, FETÖ problemi sadece şahısların ve şehirlerin değil, bütün Türkiye’nin hatta ve hatta bütün dünyanın problemidir. Şahıs veya şahıslar üzerinden tüm şehrin karalanmaya çalışılması derece son derece hadsizliktir. Yürütülen operasyonlarda kişiler üzerinden şehrimiz itham altında bırakılmasını doğru bulmuyor, hangi makam ve mevkide olursa olsun bir şahsın üzerinden genelleme yapılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. FETÖ karşıtlığı ile bilinen ve ünlenen köşe yazarları ve internet hesapları hangi FETÖ’cünün Konya’da rahatça yaşadığını biliyorlarsa isimleri açıkça ifşa etmeli, kim olursa olsun isimlerini de yetkili makamlara ivedilikle iletmelidir. Aksi halde bu şahıslar suçu gizleme ve suçluyu kayırma suçunu da işlemiş olurlar” dedi.

Okka açıklamanı şöyle sürdürdü:

“Konya, hoşgörüsü olduğu kadar adaleti, merhameti olduğu kadar da azameti olan bir şehirdir. Şu iyi bilinmelidir ki; devletine ve milletine hainlik eden her kim olursa olsun kesinlikle cezalandırılmalı ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamalıdır. Ancak suçluyu bilen kişi, derhal yetkililerle paylaşmalı ve bu konuda devletinin yanında olmalıdır. MÜSİAD Konya olarak biz de dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin yanındayız. Konya’mız 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi bugünde vatanına, milletine ve dini değerlerine sahip çıkmaya devam edecektir. Konya ve Konya halkı üzerinden yürütülen bu tür algı operasyonlarına da asla izin vermeyeceğiz.”