Obama ve Romneyʹin oyları eşit ama Obama kazandı

Obama ve Romneyʹin oyları eşit ama Obama kazandı
Tüm dünyanın büyük dikkatle izlediği Amerika seçiminde Obama ve Romney aynı oy oranına sahip ama Başkan Obama seçildi..

 ABDʹde ikinci kez başkanlığa seçilen Demokrat Partiʹnin adayı Barack Obama; Colorado, Nevada ve Virginia eyaletlerini de kazarak delege sayısını 303ʹe çıkardı. ABDʹnin 45. başkanı olan Obama, son duruma göre, rakibi Romney gibi 50 eyaletten 24ʹünün seçici delegesini kazandı. Adaylar, yüzde 49 ile aynı oy oranına sahipler.

OBAMAʹNIN KAZANDIĞI EYALETLER
Virginia, Colorado, Iowa, Ohio, Nevada, California, Hawaii, Washington, New Mexico, Minnesota, New Hampshire, Wisconsin, Pennsylvania, Michigan, New York, Connecticut, Delawere, Illinois, Maine, Maryland, New Jersey, Massachusetts, Rhode Island ve Vermont eyaletlerinde zafer kazanan Obama aynı zamanda, eyaletlerden farklı bir statüye sahip başkent Washington DCʹde de galip geldi.

ROMNEYʹİN KAZANDIĞI EYALETLER
Cumhuriyetçi aday Romney ise Kuzey Carolina, Güney Carolina, Idaho, Arizona, Missouri, Montana, Utah, Kansas, Texas, Louisiana, Wyoming, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Nebraska, Oklahoma, Oregon, Arkansas, Mississipi, Alabama, Indiana, Georgia, Kentucky, Batı Virginia, Tennesseeʹyi kazandı.

Buna göre, Romneyʹnin delege sayısı 203ʹte kaldı. Florida ve Alaskaʹda ise seçim sonuçları henüz belli olmadı. Bu eyalatlerin toplam delege sayısı 45. Başkan seçilebilmek için 270 delegenin desteği gerekiyordu.